Műsorújság
RTL Most

8-an haltak meg az utakon a hétvégén

Összesen 33-an sérültek meg súlyosan, és 60 felett van a könnyű sérültek száma is.
Tímár Zoltán elmondta: hétfőn még szigorúbb ellenőrzések várhatók, hiszen ma van a locsolkodás napja, amelyre jellemző az italozás. Az elsődleges cél továbbra is az, hogy kiszűrjék az ittas és szabálytanakodó autósokat. Az akció pénteken kezdődött, és egészen keddig tart majd.

A hétvégén összesen nyolcan haltak meg valamilyen közúti balesetben: hatan szombaton, ketten pedig vasárnap. Tegnapelőtt 15-en súlyos, 36-an pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek valamilyen közúti balesetben, ez a szám azonban nőtt: további 18 ember sérült meg súlyosan, a könnyű sérültek száma pedig már 60 fölé tehető. A rendőrök a hétvégén több, mint 6000 esetben fújattak szondát, és száznál is több jogosítványt vontak be.

Az utakon még nagyobb forgalomra lehet számítani, mind a rokonokat, barátokat látogatók, mind pedig a visszaérkező vendégmunkások miatt, ezért az autósok fokozottabb rendőri jelenlétre számíthatnak. Tímár Zoltán hozzátette: az ellenőrzés során akármilyen csekély ittasságot is tapasztalnak, azonnal elveszik a jogosítványt.

Legnézettebb videók