Híradó

2016.11.13. 16:27 (vasárnap)

BATACLAN: Egy éve történt a párizsi terrortámadás

BATACLAN: Egy éve történt a párizsi terrortámadás

Tavaly november 13-án este összehangolt támadássorozatot indítottak az Iszlám Állam terroristái Párizs több pontján, 130-an haltak meg és több százam megsebesültek, szombat este Franciaország szerte emlékeztek az áldozatokra.

„Inshallah”, azaz, „ha Isten akarja”. Ezt a kifejezést a muszlimok akkor használják, ha reménykednek egy eseményben. Ezzel a dallal emlékezett Sting szombat este a Bataclanban egy évvel ezelőtti brutális terrortámadás áldozataira. Akkor az Eagles of death metal zenekar játszott, három gépfegyveres lövöldözni kezdett, nyolcvankilencen haltan meg. Volt, aki úgy élte túl, hogy halottnak tettette magát. Korábbi anyagainkkal összefoglaljuk mi történt egy évvel ezelőtt:

Gyász és döbbenet Párizsban!

A Bataclan színpadán csaptak le:

 

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadásokat:

Megölték a terrortámadás fő szervezőjét:
Azonosították az utolsó támadót is:
Egy hetet voltak Budapesten a párizsi merénylők:
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való