Műsorújság
RTL Most

Az állami tévécsatornák kerülnek az első helyre

Az állami tévécsatornák lesznek az első helyen a tévékészülékeken júliustól. Ezt törvény írja elő, de az MTVA azt is megmondaná, hogy a csatornáikat milyen sorrendben osszák ki a szolgáltatók. A híradónk által megkérdezett médiaszakértő szerint a kormány és az állami média arra játszik, hogy az emberek lusták, pedig a nézők több szolgáltatónál bármikor módosíthatnak a csatornabeosztáson. A DK szerint ettől nem fogják többen nézni az állami csatornákat. A Fidesz nem reagált.
Március 15-én, rengeteg hibával indult az állami hírcsatorna adása. Volt, hogy csak fekete képernyőt nézhettek azok, akik odakapcsoltak. Az M1 átalakítására 1,2 milliárd forintot költött a közpénzből gazdálkodó MTVA. Az első napokban volt olyan időszak, amikor a kereskedelmi szempontból fontos, 18 és 49 év közti korosztályban kimutathatatlan volt a csatorna nézettsége.

Júliustól a tervek szerint minden szolgáltatónak ezt a csatornát kell az első helyre állítani a nézők készülékén. Legalábbis ezt szeretné az MTVA. Arról, hogy az állami csatornáknak az első helyekre kell kerülniük a kábelszolgáltatóknál, a Fidesz javaslatára fogadtak el törvényt tavaly év végén. A jogszabály csatornasorrendet nem ír elő, de az MTVA ajánlást tett közzé.

Eszerint nyártól az első lenne az M1, aztán az M2, a Duna TV, az újonnan induló M4 sport, majd a Duna World, az M6, az M3 és az M5 következne a csatornakiosztásban. Még úgyis, hogy ezek közül kettő: az M5 és az M6 a tervek szerint csak jövőre indul.
Az általunk megkérdezett médiaszakértő szerint a kormánynak ezzel az a célja, hogy növelje az állami média nézettségét. De közben arra hívja fel a figyelmet, hogy a nézők bármikor megváltoztathatják a tévékészülékükön a csatornák sorrendjét.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!
 

Legnézettebb videók