Műsorújság
RTL Most

Augusztus közepétől sem lehet ötszáz főnél nagyobb zenés, táncos rendezvény

Nem változnak a jelenleg hatályban lévő, koronavírus miatt bevezetett szabályok – többek között erről beszélt Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. Ez azt is jelenti, hogy nem engedélyezik az 500 fő fölötti zenés, táncos rendezvények megtartását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jelenleg a legfontosabb cél, hogy szeptemberben a rendes tanulmányi rend szerint tudják megkezdeni az oktatást.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a kormány szerint Magyarország a koronavírus első hullámát egyik legsikeresebben kezelő ország, azonban számolunk kell a második hullámmal. Gulyás Gergely elmondása szerint míg a környező országokban növekszik az aktív esetek száma, Magyarországon továbbra is stagnálás figyelhető meg. Ezért tartja indokoltnak a kormány a jelenlegi járványügyi intézkedések megtartását.

Ennek értelmében augusztus 15-e után is tilos lesz 500 főnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A zenész szakma megsegítésére 5,3 milliárdos támogatással készül a kormány. A részletekről hamarosan a Magyar Turisztikai Ügynökség ad tájékoztatást. A tervek szerint garázskoncert sorozatot tartanak majd.

Legnézettebb videók