Műsorújság
RTL Most

BEÁZÁS: A tanteremben folyik a víz

Vödrökkel és lavórokkal van tele egy pécsi iskola. A tető ugyanis beázik, így ha esik az eső, az egyik tanteremben folyik a víz. Ott, ahol beázik az épület, már a vakolat is mállik. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint ezek nem emberhez méltó körülmények. Az iskola vezetése azt közölte, idén nyáron kezdik a felújítást.

 

 

Az asztalon egy fehér, nem messze tőle a padlón egy kék vödör látható. Ezeket nem felmosásra, hanem az esővíz gyűjtésére használják, ugyanis az épület beázik. A házi, ideiglenes megoldásról az egyik diák készített videót a pécsi iskolában. A képeken jól látszik, ahol a víz bejut a tanterembe, mállani kezdett a vakolat. 

 

 

A lapostetős épület tetején is van ablak, ezzel, vagy a szigeteléssel lehet a baj. Az iskola vezetője közleményében elismerte, hogy valóban gond van az épülettel. Azt írta a beázás oka a tetőszigetelés, nagyobb esők esetén vannak problémák.

 

 

A fenntartóra, vagyis a KLIK-re hivatkozva azt is írta, hogy hamarosan kijavítják a hibákat, úgy tervezik, hogy nyáron teljeskörű felújítás lesz, reményeik szerint egy modern épületben kezdődik el az új tanév.

A 18:00-kor kezdődő Híradóból még többet megtudhat!

Legnézettebb videók