Műsorújság
RTL Most

A pénzből fogyatékkal élő fiataloknak segítenek

Fogyatékos társaikon segítenek a ballagók! Egy jótékonysági szervezet kezdeményezése ugyanis az, hogy az ilyenkor szokásos virágokra, ajándékokra szánt összeget inkább jótékony célra ajánlják fel. Egy hét alatt több középiskola is csatlakozott már az akcióhoz. A diákok eddig már csaknem egymillió forintot gyűjtöttek össze, a pénzből fogyatékosok juthatnak munkához.

 

 

Idén csaknem 70 ezer középiskolás ballag el országszerte, szinte mindenki kap virágot vagy plüssfigurát, lufit ebből az alkalomból. Egy jótékonysági alapítvány jótékonysági akciót indított. Azt kérik a diákoktól, hogy az ajándékokra és virágokra szánt pénzből inkább fogyatékos társaikat segítsék. Ebben a gimnáziumban több tucatnyian tettek így.

A Kézenfogva Ballagok nevű jótékonysági akcióhoz egy hét alatt több középiskola is csatlakozott és már csaknem egymillió forint gyűlt össze. A pénzből fogyatékos fiataloknak segítenek munkához jutni. Az alapítványnál azt tervezik, mostantól minden évben a ballagások környékén megismétlik a kezdeményezést.

Legnézettebb videók