Műsorújság
RTL Most

A magyar futballválogatott gyenge játékkal, 3-0-s vereséget szenvedett

"Úgy játszottunk, mint a nyulak" - ezt mondta Marco Rossi szövetségi kapitány, miután a magyar futballválogatott gyenge játékkal sima 3-0-s vereséget szenvedett Európa-bajnoki selejtezőn Horvátországban. A meccs napján és a megelőző este összesen 91 embert vett őrizetbe a horvát rendőrség. Úgy tudjuk, több magyar szurkoló is súlyos pénzbüntetést kapott, mert megsértette az ittasságra vonatkozó szabályokat.

A horvát-magyar meccs első felvonását Split utcáin már szerda éjszaka lejátszották, amikor horvát szurkolók a város több pontján magyarokra támadtak. Két nap alatt a horvát rendőrség beszámolója szerint összesen 91 embert vettek őrizetbe, 41 horvátot és 50 külföldit. Híradónknak több magyar szurkoló is arról számolt be, hogy már a legenyhébb ittasság esetén sem engedték be őket a stadionba, és három sör elfogyasztásáért is százezres pénzbírságot szabtak ki, anélkül, hogy erre előzetesen figyelmeztették volna a meccsre érkező magyarokat.

A meccsen már az 5. percben megszerezte a vezetést Horvátország: Kádár Tamás kapitális hibája után a Real Madrid sztárja, Luka Modric gyalogolt a labdával a kapuig. A magyar védelem szűk 20 perc múlva újra óriásit hibázott, amit Petkovics egy laza sarkazós góllal büntetett meg. Ugyanő a 42. percben gyakorlatilag átdekázta a teljesen szétesett magyar védelmet, a szünetre így el is dőlt a meccs. A második játékrészben Gulácsi Péter ugyan kivédett egy horvát büntetőt, ám a magyar csapat összességében nem tudott méltó ellenfele lenni a VB-ezüstérmes horvátoknak. Marco Rossi szövetségi kapitány a meccs után azt mondta: Ez volt a legrosszabb meccsük, amióta ő a kapitány.

A csoportot továbbra is Horvátország vezeti, a második, még továbbjutó helyen pedig Szlovákia áll, míg a magyar válogatott továbbra is a harmadik.
A csapat legközelebb vasárnap lép pályára Budapesten, Azerbajdzsán ellen. A 2020-as Európa Bajnokságnak nem egy ország, hanem több európai város, közte Budapest ad otthont.

Legnézettebb videók