Műsorújság
RTL Most

A Kun-Mediátor Kft. csődje a karcagi diákok pénzét is benyelte

Karcagi énekkarosok nyaralásra félretett pénze is elúszott a csődbe ment Kun-Mediátor Kft-nél. Ez az a cég, amelynek vezetője 800 gyanútlan ügyfél több mint 10 milliárd forintnyi befektetésével tűnt el, őt április óta sikkasztás gyanúja miatt körözi az Interpol. Úgy néz ki, a kórus mégis eljut az olasz tengerpartra, mert az iskolát fenntartó egyház kipótolja az eltűnt pénzt.
Karcagi énekkarosok nyaralásra félretett pénze is elúszott a csődbe ment Kun-Mediátor Kft.-nél.  Ez az a cég, amelynek vezetője 800 károsult több mint 10 milliárd forintnyi befektetésével tűnt el, őt április óta sikkasztás gyanúja miatt körözi az Interpol.  Úgy néz ki, a kórus mégis eljut az olasz tengerpartra, mert az iskolát fenntartó egyház kipótolja az eltűnt pénzt.

Az énekkarosok október óta tervezgették az olaszországi kórustábort. Össze is szedtek rá 450 ezer forint előleget, amit befizettek a Kun-Mediátor utazási irodának. Áprilisban kiderült, hogy a pénzük eltűnt. Az iskola megpróbálta visszaszerezni a befizetett előleget, de kiderült, hogy annak csak egy része, 240 ezer forint érkezett meg az utaztatást ténylegesen végző céghez, a többi eltűnt a Kun-Mediátornál. A hiányzó összeget az iskolát fenntartó református egyház ajánlotta fel.

A Kun-Mediátor ügyvezetőjét április óta körözi az Interpol. A napokban kiderült, hogy lányai árulják a család érdekeltségébe tartozó étterem berendezéseit. A károsultak ügyvédje a rendőrséget arra kérte, hogy állítsák le a vagyonkimentést, ameddig nem tisztázódnak a család cégei közötti pénzmozgások. Az ügyvéd úgy tudja, a családtagok maguktól leállították az eladásokat.
 
A Kun-Mediátor Kft. az átlagnál magasabb kamatot ígérve, engedély nélkül gyűjtött betéteket. Az ügynek 800-nál is több károsultja van, a kár 10 milliárd forint körüli. A céget vezető Karcagon csak Bróker Marcsiként ismert asszonyt mindenki kedvelte és megbízhatónak tartotta, de április óta senki se látta. 

 

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók