Műsorújság
RTL Most

A Kun-Mediátor Kft. csődje a karcagi diákok pénzét is benyelte

Karcagi énekkarosok nyaralásra félretett pénze is elúszott a csődbe ment Kun-Mediátor Kft-nél. Ez az a cég, amelynek vezetője 800 gyanútlan ügyfél több mint 10 milliárd forintnyi befektetésével tűnt el, őt április óta sikkasztás gyanúja miatt körözi az Interpol. Úgy néz ki, a kórus mégis eljut az olasz tengerpartra, mert az iskolát fenntartó egyház kipótolja az eltűnt pénzt.
Karcagi énekkarosok nyaralásra félretett pénze is elúszott a csődbe ment Kun-Mediátor Kft.-nél.  Ez az a cég, amelynek vezetője 800 károsult több mint 10 milliárd forintnyi befektetésével tűnt el, őt április óta sikkasztás gyanúja miatt körözi az Interpol.  Úgy néz ki, a kórus mégis eljut az olasz tengerpartra, mert az iskolát fenntartó egyház kipótolja az eltűnt pénzt.

Az énekkarosok október óta tervezgették az olaszországi kórustábort. Össze is szedtek rá 450 ezer forint előleget, amit befizettek a Kun-Mediátor utazási irodának. Áprilisban kiderült, hogy a pénzük eltűnt. Az iskola megpróbálta visszaszerezni a befizetett előleget, de kiderült, hogy annak csak egy része, 240 ezer forint érkezett meg az utaztatást ténylegesen végző céghez, a többi eltűnt a Kun-Mediátornál. A hiányzó összeget az iskolát fenntartó református egyház ajánlotta fel.

A Kun-Mediátor ügyvezetőjét április óta körözi az Interpol. A napokban kiderült, hogy lányai árulják a család érdekeltségébe tartozó étterem berendezéseit. A károsultak ügyvédje a rendőrséget arra kérte, hogy állítsák le a vagyonkimentést, ameddig nem tisztázódnak a család cégei közötti pénzmozgások. Az ügyvéd úgy tudja, a családtagok maguktól leállították az eladásokat.
 
A Kun-Mediátor Kft. az átlagnál magasabb kamatot ígérve, engedély nélkül gyűjtött betéteket. Az ügynek 800-nál is több károsultja van, a kár 10 milliárd forint körüli. A céget vezető Karcagon csak Bróker Marcsiként ismert asszonyt mindenki kedvelte és megbízhatónak tartotta, de április óta senki se látta. 

 

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók