Műsorújság
RTL Most

744-re nőtt a fertőzöttek száma, egyre többen szegik meg a kijárási korlátozásokat

Az operatív törzs hétfői tájékoztatása szerint 744-re nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma. A járványnak újabb négy halálos áldozata van, három férfi és egy nő, mindannyian idősek voltak és krónikus megbetegedésben szenvedtek.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy 38-ra emelkedett a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma. Ugyanakkor a gyógyult személyek száma is nő,- 67 főre emelkedett- különösen örömteli, hogy két beteget le tudtak venni a lélegeztetőgépről a Szent László kórházban.

Egy nap alatt nem változtak az adatok, a fertőzöttek kétharmadát továbbra is a fővárosban és Pest megyében regisztrálták.

Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy a parkolási díj eltörlése nem lazítás. Azt a célt szolgálja, hogy a munkába igyekvőknek ne kelljen tömegközlekedési eszközöket használniuk.

Megköszönte továbbá a szociális ágazatban dolgozók, ápolók, nővérek munkáját is. A takarékosabb munkamegosztás miatt úgy alakították át a munkarendjüket, hogy a 24 órás műszak után 48 órás pihenőidő jön.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy egyre többször szegik meg Budapesten a kijárási korlátozásokat. A jó idő beálltával, egyre nagyobb számban veszik igénybe a közterületeket. A korlátozások elrendelése óta 4292 intézkedés történt. Ebből:

3102 figyelmeztetés

532 helyszíni bírság

648 feljelentés történt.

Szombathoz képest vasárnap a rendőri intézkedések száma a duplájára emelkedett. Összesen 614 esetben kellett intézkedni a budapesti rendőröknek.

A kormány szerdán hoz döntést a kijárási korlátozások további fenntartásáról, szigorításáról esetleg könnyítéséről.

Legnézettebb videók