Műsorújság
RTL Most

623-ra emelkedett az igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma

Napi sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta, hogy ismét emelkedett a fertőzöttek száma, most már 623 igazoltan fertőzöttet tartanak számon. Csütörtökön öten veszítették életüket koronavírus-fertőzés miatt, mindannyian 80 felettiek voltak és sokféle krónikus megbetegedéssel küzdöttek. Müller Cecília azt mondta, nincs orvos, ápoló, mentős a járvány magyarországi halálos áldozatai között. A gyógyultak száma ismét növekedett, 43 főre. Hatósági házi karanténban 11.399-en vannak.

Még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk. De, napról-napra nő a fertőzöttek száma, ami az egész ország területén megoszlik. A megbetegedés nagyvárosokban, sűrűbben lakott településeken nagyobb számban fordul elő. Minden megyében van már beteg, illetve fertőzött.

Továbbra is fontos, hogy kerüljük azokat a helyzeteket, amikor átadhatjuk a vírust. Tartózkodjunk otthon és vigyázzunk a sérülékeny csoportokra. Fontos, hogy lassítsuk a járvány terjedését. Ezzel a járványt ugyan meghosszabbítjuk, de a megbetegedettek száma nem ró majd olyan terhelést az egészségügyi rendszerre, hogy a betegeket ne tudják majd ellátni.

A mintákat folyamatosan vizsgálják az erre kijelölt laborokban a nap 24 órájában. 17.769 vizsgálatot tartanak számon.

Legnézettebb videók