Műsorújság
RTL Most

2168 fertőzött, újabb 12 halott

Szerdára újabb 70 embernél mutatták ki igazoltan a koronavírust, ezzel 2168-ra nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 12 idős krónikus beteg, így már 225-re nőtt az áldozatok száma, 295-en pedig már meggyógyultak – mondta Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

Az ötven százalékos ágyfelszabadítás megtörtént a kórházakban, és senki nem küldhető haza, akit emiatt valamilyen egészségkárosodás érne, mondta a tisztifőorvos.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a krónikus betegségben szenvedők fokozottan figyeljenek alapbetegségük karbantartására.

Kiss Róbert alezredes arról beszélt, szerdán is érkezik három járat: 3 120 000 maszkkal, 2 millió kesztyűvel és 160 lélegeztetőgéppel. Ezeket elsődlegesen az egészségügyi intézmények kapják. Húsz kórházba pedig fertőtlenítőszereket visznek.

Szerdán Schanda Tamás Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese is beszélt, elmondta:

Szigorú egészségügyi, biztonsági szabályok betartása mellett folytatódik a felvételi eljárás.

A felvi.hu-n elérhető lesz az ügyintézési felület, ahol módosítani lehet adatokat, pótolni elmaradt dokumentumokat. 

A szakképzésben tanulók szakmai vizsgáiról is beszélt, azt a javaslatot nyújtották be a kormánynak, hogy a vizsgák írásbeli részét kis létszámban tartsák meg most, a gyakorlati vizsgákat pedig tegyék át májusra.

Arról is beszélt, hogy aki nyelvvizsgát akar tenni a közeljövőben, az online teheti.

Legnézettebb videók