Műsorújság
RTL Most

2-0 és ami utána jött

Ezrek ünnepeltek Budapest utcáin a magyar fociválogatott meccse után tegnap este. A szurkolók megbénították a Nagykörút forgalmát. Leálltak a villamosok, autóval alig lehetett közlekedni, mindenki a válogatott 2-0-s győzelmét ünnepelte. A magyar csapat 30 év után szerepelhet újra világversenyen, tegnap a jóval esélyesebb Ausztriát győzték le.

Tömött lelátó a stadionban. A képek nem Franciaországban az Európa bajnokságon készültek, hanem a Margitszigeten. Ahogy egy igazi meccsen, a kerítésen és a kandeláberen is lógtak. Mindenki bizakodó volt, pedig a meccs nem indult jól, az osztrákok fél perc után majdnem gólt rúgtak.

 

 

A második félidőben egyre jobban játszott a válogatott. A 62. percben a csatár Szalai Ádám több, mint másfél év után, újra a kapuba talált. Ahogy a játékosok, a szurkolók is egyre magabiztosabbak lettek. Igazuk lett. Ugyanígy örültek akkor is, amikor az osztrák csapattól kiállítottak egy játékost, majd akkor is, amikor néhány perccel a vége előtt a csereként beálló Stieber Zoltán is betalált és eldöntötte a meccset.

A második magyar gól a 87. perceben, ami eldöntötte, hogy a magyar csapat megnyeri első meccsét az Európa-bajnokságon. Így ünnepeltek a szurkolók a franciaországi Bordeaux-tól 2000 kilométerre, Budapesten, Pécsen és Szegeden.

 

Ezrek kerekedtek fel a meccs után, de nem hazafelé indultak, hanem ünnepelni. Így nézett ki a Margit híd és a körút a meccs után:

 

 

Még az autópályán is a meccs eredményét hirdették:

 

 

Fotó forrása: Facebook

 

Az ünneplés még sokáig folytatódott, még több képet a galériára kattintva nézhet meg!

 

 

 

Fotó: Szekeres Máté

A második magyar gólt szerző Stieber Zoltán a másnapi MLSZ sajtótájékoztatón rendkívül szerényen nyilatkozott, szerinte a siker kulcsa a csapat volt.

 

 

Legnézettebb videók