Műsorújság
RTL Most

14 napról 10 napra csökkent a karantén ideje

Nyolcan meghaltak, 951-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. 20.450-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 702-re emelkedett, 4644-en már meggyógyultak.

A maszk  használata kötelező az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Továbbá 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Müller Cecília szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy olyan élethelyzetek is vannak, amit jogszabály nem tud taglalni. De fontos lehet, hogy zárt tereken kívül is viseljünk maszkot ilyen például a sorbanállás, ahol szintén tartanunk kellene a másfél métert. De fontos például liftben, taxiban, várótermekben, vagy látogatáskor az idős emberek védelmében.

Változott a karantén ideje, 14 nap helyett 10 nap. Ha valaki pozitívvá válik, tünetek nélkül, 10 napig közteles távol tartani magát a közösségtől. Ez azért változott, mert sok tapasztalat gyűlt össze, és kiderült, ez kellő biztonságot ad, hogy ne fertőzzön tovább – mondta Müller Cecília.

 

 

Legnézettebb videók