Műsorújság
RTL Most

„Egy kis elégtétel volt bennem” - Exkluzív interjút adott a Házon kívülnek a fagyállós gazda

Hét év börtönt kapott első fokon az a vácszentlászlói férfi, aki fagyállót tett a borába. Abból később ivott egy betörő, aki végül mérgezésben meghalt. Az ítélet után a gazda exkluzív interjút adott az RTL Klub Házon kívül című műsorának. A teljes interjút ma este 22.25-kor láthatják a nézők.
Az utóbbi napokban a sajtó és a politika is kiemelten kezelte a vácszentlászlói férfi tárgyalását és az első fokú ítélet eredményét. A gazda a tárgyaláson azt mondta, megelégelte, hogy valaki állandóan megdézsmálta az italát, ezért tett fagyállót a meggyborába. Azt állította, nem akart senkit megölni, csak meg akarta leckéztetni a tolvajt. A bíróság azonban emberölés kísérlete miatt ítélték el. Vajtai Pál a Házon kívülnek adott exkluzív nagyinterjújában többek között elmondta, hogy „akkor egy kis elégtétel volt bennem, hogy elvitték, de meg sem fordult a fejemben, hogy ebből baj lesz.”

Vajtai Pál most otthon van, szabadlábon védekezik. A gazda a fiatal tolvaj haláláról az RTL-nek azt mondta, hogy nem kellett volna bemásznia a kertjébe:
 

„Legbelül sajnálom, hogy elhunyt ez a gyerek, mert én senkinek nem akartam bajt okozni, de ha egy lapra leírjuk egyik oldalra az én hibáimat, másik oldalra a másik oldal hibáit, akkor inkább a javukra billen, hogy nem kellett volna ennek megtörténnie.”


Vajtai Pál pincéjében még van pár deci abból a meggyborból, amit saját maga készített, és néha megiszik belőle egy pohárral.A stábnak azt mondta, egy gyenge pillanat volt, amikor 2 liter fagyállót töltött a borba, de akkora már annyira elege lett a folyamatos lopásokból, hogy meg akarta leckéztetni a tolvajt. A hordó alján volt még egy kis maradék bor, abba töltötte a fagyállót, és a keveréket meg is kóstolta. „Olyan dühös és fölháborodott voltam, még ki se köptem, amit megkóstoltam, lenyeltem, mert nem gondoltam, hogy ez annyira veszélyes” – mondta a Házon kívül riporterének, és azt is elmesélte, hogy miután észrevette, hogy loptak a borából, ahhoz már nem volt mersze, hogy szóljon a rendőröknek.

A gazdáról és az elhunyt tolvaj édesapjáról készült riportot szerda este 22.25-kor láthatják az RTL Klub Házon kívül című műsorában.

Hasonló videók

  • A semmiből előtűnő, furcsa jelöltek, az utolsó pillanatban a másik oldalra álló politikusok, szinte eltitkolt pártkötődések, rendőrségi rajtaütés a kampányközpontban. Ahogy közeledik az október 13-i önkormányzati választás, úgy szaporodnak az izgalmasabbnál izgalmasabbnak bizonyuló politikai balhék az ország számos településén. Több városban és több budapesti kerültben is forgattunk a legérdekesebb ügyekről.

  • Épült egy fantasztikus iskola Debrecenben: gyönyörű környezet, üvegfalú osztálytermek, sportpályák, zeneterem, klassz menza, és persze gyerekközpontú oktatás. Az építésbe az állam majdnem 4 milliárd forinttal szállt be, az önkormányzat pedig idén 280 milliós támogatást ad. A közpénzekből létrejött iskola azonban a gazdagoknak épült: 12 évre több mint 40 millió forint a tandíj. Máshol viszont ingyen van a suli, de általában úgy is néznek ki, és úgy is érzik magukat a gyerekek.

  • Új sorozatunk szereplői a tűzoltók, pontosabban a katasztrófavédők, akiknek egyik nagy sérelmük, hogy tulajdonképpen még a nevüket is elvették. De persze annak sem örülnek, hogy a stresszes és veszélyes munkáért havi 160-180 ezer forintot kapnak, így szinte mindegyikük másod- és harmadállást vállal, hogy megéljen valahogy. Nem véletlen, hogy sokuknak rámegy a családja erre az életre.

  • Hogyan és miért lesz egy egyetemi tanárból lakberendező, vagy hogyan és miért lesz egy PR-szakemberből bölcsődevezető? Azt mondják, egyáltalán nem bánták meg a döntésüket, de beszélnek arról is, milyen nehézségeket éltek át az új szerepben.

  • Az árak az égben, kollégiumi helyek pedig alig-alig vannak, pedig azok olcsók, mert már havi 10-15 ezer forintból van szállás az ember feje felett. Diákokkal találkoztunk, akik elmesélték, hogy tudnak anyagilag boldogulni a kollégiumi szobák szűkössége és az egekbe szökő albérletárak között, családi támogatás nélkül.

  • Mintegy másfél éve, hogy bemutattuk egy új építésű társasház leendő lakóinak kálváriáját. Akik nem mehetnek be a lakásukba, és akik közül páran azt állítják, hogy az építtető megalázó módon bánik velük, és akiknek most többe kerülne a lakás, mint amennyiben előre megállapodtak. Visszamentünk megnézni, változott-e valami.

  • Valóban több most a patkány, mint korábban, vagy csak a pánik lett nagyobb? Vagy esetleg az önkormányzati választások közeledte a vita oka? Hivatalos számok vannak, mert regisztrálják az észleléseket, csak hogy azokat nemigen akarják nyilvánosságra hozni. Annyi biztos, hogy a főváros pluszpénz szavazott meg patkánymentesítésre.

Legnézettebb videók