Házon kívül

2011.05.03. 13:35 (kedd)

Egykor virágzó falu volt, ma csatatér

Egykor virágzó falu volt, ma csatatér

Két napot töltöttünk Gyöngyöspatán, ami az etnikai feszültségek jelképe lett.

Sokan költöznének el Gyöngyöspatáról, ha véget ér a megerősített rendőri jelenlét a faluban - ezt mondták többen is a Házon kívül riporterének. A romák újabb támadásoktól félnek, de ugyanezt mondja a Szebb Jövőt polgárőr egyesület helyi vezetője is.

Jó a talaj, ezért jó a bor Gyöngyöspatán. A falu legrégebbi borospincéjének gazdája azt mondja, elege van a felhajtásból, a rendőrökből és a balhékból, és sok időbe telik majd, mire visszaáll a régi állapot.

A faluba a Házon kívül stábja is csak igazoltatás után jutott be. Sok rendőrautót látni, a cigánysort szinte hermetikusan lezárták. Most béke van, de jövő hétfőn elmennek a rendőrök. Sokan attól félnek, ugyanaz lesz majd a faluban, mint ami már megtörtént.

A falusiak a Házon kívülben részletesen elmesélték azt is, szerintük milyen ellentétek vezettek a jelenlegi helyzethez.

Nézze meg a Házon kívül riportját!

A korábbi adások riportjait itt megnézhetik >>>

Nézze meg a teljes adást az RTL Moston!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való