Műsorújság
RTL Most

A Hégető Honorka pályázat díjnyertes filmjei a Házon kívülben!

Itt megnézhetik azokat a dokumentumfilmeket, amelyeket a Baló György vezette zsűri díjazott decemberben. Idén a 444, az Abcúg, a TASZ és az RTL Klub munkatársai nyertek a kiszolgáltatottságról vagy szegénységről szóló alkotásaikkal.

A szegénységről és a bűnözésről zenélő kazincbarcikai rapper.

 

2. rész

Az alkotókkal készült riportot megnézheti: ITT

Egy szíriai kurd származású menő fodrász, aki Budapesten dolgozik.

Egy apa, aki 24 órára anyának állt. 

Jani és Vivi, két fogyatékkal élő fiatal szerelme.

Az alkotókkal készült riportot megnézheti: ITT

 

Egy anya, aki 6 év után kapta vissza jogtalanul elvett gyerekeit.

Az alkotókkal készült riportot megnézheti: ITT

 

Zaklatás a bicskei gyermekotthonban. 

A bicskei gyermekotthonról szóló riport készítőjével, Moskovics Judittal beszélgettünk, a riportot ITT nézheti meg!

Hasonló videók

  • Új sorozatunk szereplői a tűzoltók, pontosabban a katasztrófavédők, akiknek egyik nagy sérelmük, hogy tulajdonképpen még a nevüket is elvették. De persze annak sem örülnek, hogy a stresszes és veszélyes munkáért havi 160-180 ezer forintot kapnak, így szinte mindegyikük másod- és harmadállást vállal, hogy megéljen valahogy. Nem véletlen, hogy sokuknak rámegy a családja erre az életre.

  • Hogyan és miért lesz egy egyetemi tanárból lakberendező, vagy hogyan és miért lesz egy PR-szakemberből bölcsődevezető? Azt mondják, egyáltalán nem bánták meg a döntésüket, de beszélnek arról is, milyen nehézségeket éltek át az új szerepben.

  • Az árak az égben, kollégiumi helyek pedig alig-alig vannak, pedig azok olcsók, mert már havi 10-15 ezer forintból van szállás az ember feje felett. Diákokkal találkoztunk, akik elmesélték, hogy tudnak anyagilag boldogulni a kollégiumi szobák szűkössége és az egekbe szökő albérletárak között, családi támogatás nélkül.

  • Mintegy másfél éve, hogy bemutattuk egy új építésű társasház leendő lakóinak kálváriáját. Akik nem mehetnek be a lakásukba, és akik közül páran azt állítják, hogy az építtető megalázó módon bánik velük, és akiknek most többe kerülne a lakás, mint amennyiben előre megállapodtak. Visszamentünk megnézni, változott-e valami.

  • Valóban több most a patkány, mint korábban, vagy csak a pánik lett nagyobb? Vagy esetleg az önkormányzati választások közeledte a vita oka? Hivatalos számok vannak, mert regisztrálják az észleléseket, csak hogy azokat nemigen akarják nyilvánosságra hozni. Annyi biztos, hogy a főváros pluszpénz szavazott meg patkánymentesítésre.

  • 2013-ban, amikor elképesztő mennyiségű devizahiteles volt bajban, a kormány segítségként felépített Ócsára egy lakóparknak is nevezett telepet. Azoknak, akik elvesztették az otthonukat, és nem volt hová menniük. Azóta eltelt 6 év, megnéztük, mi lett az itt élőkkel. Kiderült az is, hogy már nem az eszközkezelő, hanem az ócsai önkormányzat válogat azok között, akik itt szeretnének élni.

Legnézettebb videók