Műsorújság
RTL Most
Linczényi Márkó
Linczényi Márkó
A KOLIN zenekar frontembere alkotja a Got Talent zsűrijének egynegyedét. Linczényi Márkó egyáltalán nem gondolja úgy, hogy a képernyőn kizárólag tehetségeknek kell születnie, ezért legszívesebben olyan produkciókat szeretne látni, amelyek elsősorban szórakoztatóak, nagyon örülne például egy cintányérozó kismajomnak is. Jól bírja a népharagot, aminek nagy hasznát veszi majd, ugyanis ígérete szerint művészi szempontból vasszigorra számíthatunk tőle.

1983-ban született Budapesten, a saját bevallása szerint ronda kisgyerek volt, ennek ellenére felnőttként a modellkedésbe is belekóstolt.
Zenei pályafutását az Opera gyermekkórusában kezdte, de ez csupán az első állomás volt, utána rengeten területen kipróbálta magát: kémia-biológia szakos gimnáziumba járt, volt már újságíró, teletextszerkesztő, sőt egyszer még felfújható kolbászként is dolgozott. A zene közben folyamatosan jelen volt az életében, ma már dalszerzéssel, producerkedéssel, fotózással és filmmel is foglalkozik.


(The KOLIN, Linczényi Márkó - Facebook)

2007-ben alapította meg Simon Bálinttal és Ferenczi Gergellyel a KOLIN nevű szintipop zenekart, rá egy évre jelent meg első albumuk, és Márkót megválasztották 2008 legcoolabb magyar emberévé. Zenéjükről még a híres amerikai blogger, Perez Hilton is elismerően írt.
A zenekar 2009-ben és 2010-ben elnyerte az MTV Europe Music Awards legjobb magyar előadó díját.

Itt egy kis ízelítő a zenekar munkásságából:

 

A Got Talent zsűritagja saját bevallása szerint stabilan tartja a legtöbb castingrészvétel rekordját, hiszen eddig rengeten válogatón elindult már, így azt is megtapasztalta saját bőrén, milyen a zsűriasztal másik oldalán állni.

Szerinte a tévés tehetségkutatóknak nem a népnevelés az elsődleges célja, hanem a nézők szórakoztatása, ezért ő is inkább a vicces és izgalmas produkciókat keresi majd. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden humoros próbálkozónak automatikusan zöld utat ad:


"Nem mehet tovább az, aki nem közvetít értéket. Tehetségesnek is kell lenni, és egyedinek, amihez párosulni kell szorgalomnak, gyakorlásnak és munkának. Ez a három elengedhetetlen a sikerhez, kettő nem elég hozzá."

Nyitottan áll hozzá, bármi is kerül elé. Főleg akkor, ha az illető egy kisállat:

"Mivel zenészként dolgozom, különösen a nem zenei fellépőket várom. Sőt, ha egy kisállat érkezik produkcióval, azonnal megnyomom a biztos továbbjutást jelentő aranygombot. A legjobban természetesen egy cintányérozó kis majomnak örülnék, de igazából beérném egy véznaujjú maki középszerű produkciójával is."


Villáminterjú:

Milyen embernek tartod magad?

Megfontoltnak, tudatosnak, józannak. Azt hiszem, egy nagypapa vagyok egy fiatal férfi testében.
 

Mit jelent számodra a tehetség?

Egy olyan kiváltság, amellyel szerintem kötelező élni. Akinek van, de nem használja, akár lustaságból, akár céltalanságból, vagy, mert fogalma sincs arról, hogy mit akar, az visszaél vele, ami azokkal szemben nem fair, akik kevesebb tehetséggel, de több munkával haladnak előre. Így nem csak kiváltság, de teher is lehet a tehetség. Én azt hiszem, hogy a legfontosabb, hogy a felismerése után valaki elkezdje tudatosan használni. Olyankor születnek igazán nagy dolgok.


Mit vársz a Got Talenttől?

Elsősorban, hogy jó, szórakoztató műsor legyen. Nem csak azért, hogy én jól érezzem magam a helyszínen, hanem azért is, hogy ne legyen mű az egész. Az eddig felvett adások alapján bátran kijelenthetem: egyáltalán nem volt mű, viszont sokkal szórakoztatóbb volt, mint vártam.
 

Mit üzensz a jövő tehetségeinek?

Hogy ismerjék fel, milyen adottságaik vannak, és sose sajnálják a munkát, amellyel ezek az adottságok kiegészíthetőek. Aki emellett intelligens és bátor, azt csak bíztatni tudom, hogy csinálja tovább, amit eddig.

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo