Műsorújság
RTL Most
Horgas Eszter
Horgas Eszter
Horgas Eszter fuvolaművész örömmel ült be a zsűriasztal mögé, mert nagyon szimpatikus számára, hogy a Got Talent műsorában nem csak az énekesek rúghatnak labdába. Frontális igazmondásra számíthatunk tőle, cserébe azonban ő is szigorúan kamumentes és őszinte produkciókat szeretne látni. Tanárként már sok tehetség megfordult a keze alatt, így arra is felkészült, hogy zsűrizés közben esetleg saját tanítvánnyal is összefuthat.

A Got Talent zsűritagja igazi művészcsaládba született: édesanyja Levendel Júlia író, édesapja Horgas Béla költő, ő maga azonban végül a zenét választotta. 1992-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, már húsz éves kora óta koncertezik, zenekari közreműködőként és szólistaként is sikereket ért el.

Munkáját számos díjjal jutalmazták: kitüntették Köztársasági Érdemrenddel és Artisjus-díjjal is.


(via Horgas Eszter - Facebook)

Dolgozott már együtt Al Di Meolával és Natalie Cole-lal, mindeközben tanárként aktívan foglalkozott a zenésznövendékek tehetséggondozásával, úgyhogy nagy gyakorlatra tett szert abban, hogy felismerje az igazi tehetségeket.

Nem csoda, hiszen elmondása szerint imádja a tehetséges gyerekeket, de leginkább azt szereti, ha segíteni tud nekik a képességeik kibontakoztatásában. Legfontosabb elvárása saját zsűrizéséval kapcsolatban az, hogy a legőszintébb oldalát mutassa a nézők és a versenyzők felé egyaránt. Cserébe ő is hasonló hozzáállást vár azoktól, akik a Got Talent színpadára lépnek:


"A kamunak nyomát sem szeretném érezni az előadásokon. Azt gondolom, ebben a helyzetben talán a bátorság a legfontossab, hogy tiszta szívvel oda merjék tenni magukat a versenyzők. Az élmény erejével lehet levenni a lábamról, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az előadó nagyon felkészült és őszinte."

Épp azt szereti a legjobban a műsor formátumában, hogy nem olyan tehetségkutatóról van szó, ahol kizárólag énekesek indulhatnak el, így igazi összművészeti élményben lehet majd része reményei szerint. Nincsenek kifejezett műfaji elvárásai, egy minőségi produkció legfontosabb elemének a jó értelemben vett szórakoztatást és az őszinteséget tartja.

"Azt gondolom, az országra, és a világra is ráfér, hogy egy igényes szórakoztató műsorban olyan dolgok legyenek, amiken jókat lehet nevetni, meg lehet döbbenni és meghatja a nézőt. Szóval azt remélem, ez egy igazi pozitív történet."

 

Villáminterjú:

Milyen embernek tartod magad?

Talán az egyik legjellemzőbb rám, hogy nagyon őszinte vagyok, és amit gondolok és érzek, annak szeretek hangot is adni. Ennek persze, mint minden tulajdonságnak, van rossz és jó oldala. Rossz, hogy már gyerekként erős konfliktusaim voltak emiatt, és jó, hogy sokan megbíznak bennem. A színpadi és a hétköznapi életemet is kamuk nélkül élem.
 

Mit jelent számodra a tehetség?

A tehetség egy születési rendellenesség. Na jó ez csak vicc! De tényleg nagy teher tud lenni. Hisz a tehetség, egyben felelősség is. Kapunk valamihez képességeket, jó adottságot, alkati rátermettséget, és azt nem véletlenül kapjuk. Azzal dolgunk van a világban. A tehetség, fejleszthető, ápolható, sőt kell is gondoznunk, különben el is tud múlni.
 

Mit vársz a Got Talenttől?

A Got Talent egy új lehetőség, egy új formája annak, hogy rátaláljunk eredeti, izgalmas emberekre, csapatokra, produkciókra. Ugyanakkor óriási példa is lehet, hisz a produkciók mögötti személyes, emberi sorsokra is ráláthatunk. Ezek mind tanítanak. Példát mutatnak. Nagy felelőssége a zsűrinek, hogy az igazi játék, és szórakozás mellett, hogyan reagál, mit mond. Egyértelműen meg tudja fogalmazni, mit jelent a színpad, az előadó művészet, az igazi szórakoztató show. Hogy azt a téveszmét, hogy a show, az csak show, eloszlassa.
 

Mit üzensz a jövő tehetségeinek?

Én abban hiszek, hogy minden ember életében, az egyik legnagyobb kihívás, hogy rátaláljon, ki ő, mi a dolga ebben az életben. Szerintem, minden ember igazi lehetőségekkel születik, csak rettentő nagy szorgalom, figyelem, szeretet kell, hogy rátaláljon arra, mi az ő igazi útja. Az önazonosság hiánya elszürkít minket! Mindegy, hogy valaki asztalos, vagy művész, festő, vagy orvos, tanár vagy bolti eladó. Az a nem mindegy, hogy ezt hogyan csinálja. A Got talent egyik legjobb üzenete, hogy nem számít hány éves vagy, miben vagy kiemelkedő, mi a bőröd színe, fiú vagy lány vagy... egy a fontos, amit csinálsz abban légy elsöprő, Te légy a legjobb!

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo