Műsorújság
RTL Most

Sziget: fesztiváltörténelem, a kezdetektől mostanáig

Hatalmas bulik, lélegzetelállító látvány, szép és jó fej fiatalok, parádés hangulat. Na, de nem volt ez a kis fesztivál mindig ilyen, egy csöppet más volt a hangulat a hőskorban.
Néha van az embernek egy olyan érzése, hogy, ami régen történt, az tényleg fekete-fehér volt. Persze ezt a régi filmek miatt hisszük, de az tény, hogy régen más volt a Sziget. Nagy Feró azt mondta, az ő fesztiváljukon állítólag még Frank Zappa is ott volt. Aztán eltelt majd tíz év, és már nem a punk zene adta az alapot.
 
Ma talán már sokan nem gondolják, hogy valaha volt kisméretű Sziget Fesztivál is. Mostanra ez Európa egyik, ha nem a legfelkapottabb nyári rendezvénye. Van is munka vele, mire az első vendég belép a kapun.
 
Itt tényleg mindenki csavaroz, húz-von, pakol, szerel, szervez és siet. Kíváncsiak lettünk, mi kell ahhoz, hogy itt minden flottul menjen. A 150 VIP lakókocsi, az itt exkluzívnak számító szervezői faházak, és a különleges vendégek medencéje. Itt mindennek extra ára van.
 
Nagyon sok minden megváltozott itt Feróék vadhajas próbálkozása óta. Persze ő és a Beatrice sokáig állandó vendég volt az újkori Szigeten is. Ma már nagyon más a zenei paletta a Szigeten. Hol van az már, amikor a Kispál miatt 10 ezrek jöttek ki. Lecsó ma már a Kicsillagban zenél, és csak a forgatás miatt jön fel a nagyszínpadra. Persze van itt még 11 másik, ha nem is ekkora, de hasonlóan színvonalas színpad, ahol sok magyar zenekar is fellép, a főszervező szerint ugyanis tévedés, hogy ez csak a külföldiek fesztiválja. Ez a teória tehát, hogy ide csak külföldiek járnak, megdőlni látszik.
 
Ami biztos, hogy ez a Fesztivál nagyjából 6 milliárd forintba kerül a szervezőknek. Sok előadó drágán adja a produkciót, és próbára teszi a szervezők idegeit is az extra kéréseikkel. A 10 ezer dolgozó készen áll a többszázezer vendég fogadására. Jövő héten 12 színpadon több száz koncertet láthat, aki kilátogat az idei Szigetre.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók