Műsorújság
RTL Most

Nemzeti minimum: kampány a gyermekéhezés felszámolásáért

A Magyar Tudományos Akadémia 2015 májusában gyűjtést indított el, melynek célja a gyermekéhezés enyhítése volt. A gyűjtés előzménye az MTA és a Máltai Szeretetszolgálat gyermekéhezésről készített közös tanulmánya volt, amely a gyerekesély program keretében készült.
A tanulmány rámutatott arra, hogy 30–50 ezer gyerek rendszeresen éhezik, több mint 200 ezer pedig időnként nem jut megfelelő mennyiségű élelemhez. Az önkormányzatok 2002 óta pályázhatnak szociális nyári gyermekétkeztetésre, de a legszegényebb kistérségeinkben sokszor még ezt sem tudják vállalni. Ennek a tanulmánynak az ismertetését hallgatta meg a rádióban Horgas Péter díszlet- és jelmeztervező, aki azóta elérhető közelségbe hozta a Nemzeti Minimum elnevezésű segélykampányt, amelynek célja, hogy a mindenkori kormány költségvetési eszközök mozgósításával biztosítsa, hogy ne éhezzen többé gyermek Magyarországon. A szervezővel egy érintett kistérségben látogattunk meg két kisgyereket és jártunk a sajtótájékoztatón illetve felelevenítettük az alapkutatást, hogy kiderüljön, hogyan mérték a gyermekéhezést.
 
Sajtótájékoztató is volt a héten a jövő hét szombati Nemzeti Minimum koncertről. Az egész napos rendezvényen, a jó ügy érdekében, reggel tíztől este tízig több mint 100 művész lép fel a Budapest Sportaréna színpadán.
 

A Fókusz Plusz teljes adását megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók