Műsorújság
RTL Most

Lottónyertesek: hosszú távon mit jelent a hihetetlen pénzeső?

A statisztikusok azt mondják, a lottónyertesek 90%-a másfél év alatt elkölti a nyereményét, nagy részüknek emellett még az élete is tönkremegy. Igyekeztünk megtalálni minél több magyar lottómilliomost, és tőlük akartuk hallani a választ, hogy szerintük mi a jó, és mi a káros abban, ha valaki egycsapásra dúsgazdag lesz.
Legnagyobb meglepetésünkre a Fókusz Plusz riportere, Hubai Antal megtalálta az ország legelső nyertesét. Ha valaki, Mihály tudja, hogy hosszútávon mit jelent a hirtelen pénzeső!

1957. július 12-én a riporter elrontotta az összeget. Valóban Ring Sándorné vitte a magyar lottótörténelem első főnyereményét, de az 855 ezer forint volt. 23,26, 33, 37, 66 - az öt nyertes szám négy gyereke és saját életkora volt. Mihály akkor 23 éves volt és ő vette át a 70 köteg 100-as bankjegyet édesanyjával.

Mihály éppen katonai szolgálatát teljesítette, de a pénz átvételére hazaengedték. A nyertesek védelmével akkor nem foglalkoztak, egészen a 90-es évekig nyilvános volt a nevük és sokszor a lakóhelyük is. Mihály azt mondta, a lakásuk előtt két napig rendőrautó állt, a pénzt pedig bankba tették.      
 

Nézze meg a Fókusz Plusz teljes adását az RTL Moston!

Legnézettebb videók