Műsorújság
RTL Most

Lehet szórakoztatva terjeszteni az igét?

Mindnyájan az igét hirdetik, csak egy kicsit másképp. Menyei dalokat éneklő rockerek, popperek és rapperek jönnek, akik sokszor hatékonyabb hittérítők, mint a templom falai között miséző papok. Jász Zoltán riportja.
A baptisták különös tanévzáró istentiszteletén vagyunk a Budapesti Kongresszusi Központban. Több mint 2000 néző van itt. Első fellépőként Pintér Béla énekel. Ide most azok jöttek el, akik nem a templomok csendességére és nyugalmára vágynak. A baptistákra mindenhol a világon jellemző, hogy szeretik a vidám, énekkel, tánccal kísért összejöveteleket. Szerintük a zene szíveket megnyitó, figyelmet felkeltő dolog, amellyel sokkal könnyebb kommunikálni, mint szavakkal. Szenczy Sándor a Baptista Szeretetszolgálat vezetője szervezte ezt a különleges misét. A nézőtéren rengeteg fiatal, sokan most járnak először rock koncerten.

Ő pedig már Mikrofontos, a keresztény rapper. A most 33 éves, krisztusi korban lévő énekes 16 éve van a színpadon. 5 éve azonban megtért és feladta addigi drogos, piás, csajozós életét.

Folk Iván popénekes és evangélikus lelkész. A dzsessztanszéken végzett és a Teológiai Főiskolán. Szerinte a katolikus templomokban mindig nyomott a hangulat, talán ezért is járnak oda egyre kevesebben. Emiatt kell egy kis könnyedséget és humort vinni a hitéletbe.
 

A teljes adást megnlézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók