Műsorújság
RTL Most

Itt a szép új világ?

Az életünk is könnyebb lehet a kommunikáció fejlődésének köszönhetően. Hálózatba kapcsolt társadalmat építenek a szakemberek, amelyben minden mindennel össze lesz kapcsolva. Jármű közeledésére lámpát gyújtó okos fák, biciklista érkezésére világosodó útburkolati jelek, vagy éppen gyalogos mozgására aktiválódó közlekedési lámpák.
Egy kézfogás alkalmával is kommunikálni tudnak majd a 2 fél zsebében lévő mobiltelefonok, digitálisan kicserélve például  a névjegykártyákat, de írhatunk az ujjunkkal aktív falakra is, amely átküldi a szöveget az okostelefonunk képernyőjére. Idén már egyre több helyen fogják függőlegesen termeszteni az internetes hálózatba bekötött növényeket, akár felhőkarcolók oldalán is. Egy szenzor mondja majd meg, hogy mikor kell locsolni, vágni, vagy éppen trágyázni például az 50 emelet magasban lévő gabonát.
 

Persze a legfontosabb, hogy minél hamarabb vége legyen a háborúknak és békés, nyugodt legyen a világ. De amíg ez nem történik meg, hogyan tudunk mi magunk harmóniában, lelki kiegyensúlyozottságban élni? Most, amikor annyi véres és drámai dolog történik a nagyvilágban. Vekerdy Tamás pszichológus szerint sokan nem találják a helyüket az életben. Úgy érezzük, hogy valami nem stimmel a világban és bennünk sem. Fontos lenne megnyugodni és kizárni lehetőleg minél több negatív ingert.
 

Reméljük az idei év nekünk magyaroknak és az egész világnak jobb, békésebb, nyugodtabb és vidámabb lesz, mint a tavalyi. Boldog Új Évet kívánunk!
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Hasonló videók

  • Barabás Kiss Zoltán már a főiskola elvégezése után jó barátságot kötött Szerednyey Bélával, akivel azóta is együtt dolgoznak a Madách Színházban. A színházon kívül van még egy közös pont az életükben: évtizedek óta a vitorlázás és a Balaton szerelmesei. Béla, amikor lehet feleségét, Szilviát is elviszi hajózni, ahogy Zoli 14 éves nagyfia, Zétény is gyakran velük tart.

  • A legendás kaszkadőrrel, a most 72 éves Vic Armstronggal találkoztunk Budapesten. Az Oscar-díjas dublőr több tucatnyi hollywoodi szuperprodukcióban volt kaszkadőr, később kaszkadőr koordinátor, sőt még önálló nagyjátékfilmet is rendezett. Vic Armstrong azonban ma már inkább unokáival szeret időt tölteni, angliai birtokán.

  • Először döntöttek a nézők a párkeresők sorsáról. Lalinak kellett közölni a végeredményt, nehezen viselte a rossz hírt vivő szerepét. Szilvi elfogadta, Patriknak fájt, hogy szerelem és dicsőség nélkül kell elhagynia a szerelem szigetét.

  • A házasodásra kész, szerelemre és családra vágyó gazdák levélírók százai közül kiválasztották a legszimpatikusabbakat. Hat jelentkezővel személyesen is találkoztak és ebből hárommal randizni is fognak, meg a saját birtokukon is megnézhetik, ki hogyan tudna alkalmazkodni az életükhöz. Niki gazda úgy érzi, már megint megcsalták első benyomásai, és örül, hogy a műsor szabályai rákényszerítik arra, hogy megmondja az érintettnek: nem szeretne vele több időt tölteni.

  • Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Marton László, Kossuth díjas rendező. Egykori kollégái, tanítványai emlékeznek a színházcsinálóra. Megszólal a tanárkolléga, Hegedűs D. Géza, az évtizedes barát és pályatárs Lukács Sándor, Hegyi Barbara és a fiatal generáció egyik meghatározó színésze, Józan László is.

  • Egy holland kutatás szerint péntek 13-án sokkal kevesebb baleset történik, mint a többi napon. Ennek oka lehet az is, hogy az emberek elővigyázatosabbak, mert babonából vagy sem, de félnek a balszerencsétől, és jobban figyelnek. A mostani dátum azért is érdekes, mert éjjel telihold lesz, mégpedig az őszi napéjegyenlőséghez legközelebbi, ezt pedig Arató Holdnak nevezik. Ilyen utoljára kétezerben történt, és legközelebb 2049-ben lesz ismét.  

Legnézettebb videók