Műsorújság
RTL Most

Gyermekeknek gyűjt adományt a Fókusz Plusz

Gyermeknapi különkiadással jelentkezik szombaton 18:55-től az RTL Klub Fókusz Plusz című műsora. A Bátor Tábor támogatására gyűjtünk! Ide daganatos, cukorbeteg és más krónikus betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik kerülhetnek, nem ritkán egy, vagy akár több évnyi kórházi kezelés, elszigeteltség, sok fájdalom, meg félelem után. A műsorból megismerhetik a segítők munkáját, résztvevő családokat, beteg és gyógyulófélben lévő bátor gyerekeket és megszólalnak azok a hírességek, köztük Erős Antónia, Lengyel Tamás és a Trokán testvérek, akik támogatják a Bátor Tábor munkáját.

Immár hagyomány, hogy gyermeknap hétvégéjén a Fókusz Plusz a Bátor Táborra figyel, amelynek munkatársai és önkéntesei másfél évtizede élményt, erőt, hitet adnak a daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyermekeknek és családjaiknak.

 

A hónapokig vagy akár évekig tartó kezelések miatt a beteg gyermekek az aktív játékról, a kikapcsolódásról sokszor csak álmodozni tudnak. A Bátor Tábor viszont éppen abban segít, hogy a gyógyulás során felejthetetlen élményeket szerezhessenek. A táborozók kötélpályán kalandozhatnak, kipróbálhatják a lovaglást, az evezést, a horgászatot, a kézműveskedést, miközben barátokat és rengeteg sikerélményt szerezhetnek. Mindez növeli az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket.

 

 

A Bátor Tábor minden programja ingyenes. Míg 2001-ben 70 daganatos beteg gyermek vett részt a foglalkozásokon, mostanra már évente csaknem 1000 táborozót várnak a programokra.

 

 

A Bátor Tábor gyermeknapi kampányához bárki csatlakozhat: a 13600-as telefonszámra küldött 02 szövegű SMS, vagy a szám felhívása, majd a 02-es mellék beütése bruttó 500 forint adományt jelent. Az elmúlt esztendőkben összesen csaknem 40 millió forintot adományoztak a Fókusz Plusz nézői az adások alatt.

Hasonló videók

  • A színésznő Tisza-tó rajongása a lehető legkalandosabb formában kelt életre, amikor szinte eggyé vált a természettel abban a pár napban, amíg a gyönyörű magyar tájegységen pihenhetett. Bár a Jófiúk forgatása miatt túl sok ideje erre nem volt, de ezt a rövidke időt is a számára legtökéletesebb helyen tölthette.

  • A túlzásba vitt pirulák sokszor inkább ártanak, mint használnak, ezért csak azt és annyit szabad használni, amennyi tényleg szükséges a szervezetnek. Hírességeket is kérdeztünk, hogy miket szednek? C, D, A, B vitaminok, amiket hajlamosak vagyunk túladagolni. Mégis miből mennyit érdemes és lehet-e őket máshogy pótolni?

  • Először erősítette meg az amerikai haditengerészet hivatalosan, hogy UFO-k, azaz azonosítatlan repülő tárgyak láthatóak azon a három felvételen, amit még a New York Times szivárogtatott ki 2017-ben. Donald Trump is megszólalt az ügyben.

  • A legtöbb macska ugyan gyűlöli a vizet, de ez, a Virgin Islands-beli Mike Usher kiscicájára nem igaz. Gracie egy pillanatra sem inog meg vidáman úszkáló gazdája fején, ő maga is követi Mike-ot a vízbe. Úgy tűnik, hogy ő a világ első macskája, aki szívesen vesz úszóleckéket is a gazditól.

  • Először a Fókusz riporterének mesélt Fecsó (Szegedi Ferenc) Vivivel (Vasvári Vivien) történt szakításáról. Elmondta, mi miért történt, és hogy érzi most magát. Arról is beszélt, mi lesz közös kisfiúkkal.

Legnézettebb videók