Műsorújság
RTL Most

Gyermekeknek gyűjt adományt a Fókusz Plusz

Gyermeknapi különkiadással jelentkezik szombaton 18:55-től az RTL Klub Fókusz Plusz című műsora. A Bátor Tábor támogatására gyűjtünk! Ide daganatos, cukorbeteg és más krónikus betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik kerülhetnek, nem ritkán egy, vagy akár több évnyi kórházi kezelés, elszigeteltség, sok fájdalom, meg félelem után. A műsorból megismerhetik a segítők munkáját, résztvevő családokat, beteg és gyógyulófélben lévő bátor gyerekeket és megszólalnak azok a hírességek, köztük Erős Antónia, Lengyel Tamás és a Trokán testvérek, akik támogatják a Bátor Tábor munkáját.

Immár hagyomány, hogy gyermeknap hétvégéjén a Fókusz Plusz a Bátor Táborra figyel, amelynek munkatársai és önkéntesei másfél évtizede élményt, erőt, hitet adnak a daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyermekeknek és családjaiknak.

 

A hónapokig vagy akár évekig tartó kezelések miatt a beteg gyermekek az aktív játékról, a kikapcsolódásról sokszor csak álmodozni tudnak. A Bátor Tábor viszont éppen abban segít, hogy a gyógyulás során felejthetetlen élményeket szerezhessenek. A táborozók kötélpályán kalandozhatnak, kipróbálhatják a lovaglást, az evezést, a horgászatot, a kézműveskedést, miközben barátokat és rengeteg sikerélményt szerezhetnek. Mindez növeli az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket.

 

 

A Bátor Tábor minden programja ingyenes. Míg 2001-ben 70 daganatos beteg gyermek vett részt a foglalkozásokon, mostanra már évente csaknem 1000 táborozót várnak a programokra.

 

 

A Bátor Tábor gyermeknapi kampányához bárki csatlakozhat: a 13600-as telefonszámra küldött 02 szövegű SMS, vagy a szám felhívása, majd a 02-es mellék beütése bruttó 500 forint adományt jelent. Az elmúlt esztendőkben összesen csaknem 40 millió forintot adományoztak a Fókusz Plusz nézői az adások alatt.

Legnézettebb videók