Műsorújság
RTL Most

Gyermekeknek gyűjt adományt a szombati Fókusz Plusz

Gyereknapi különkiadással jelentkezik szombat este 18.55-től a Fókusz Plusz: bemutatja a Bátor Tábort, amelynek egyébként egész héten adományokat is gyűjtött. A szombati élő adásban – ahol ugyancsak lehet még felajánlásokat tenni – pedig kiderül, hogy összesen mekkora összegű adomány gyűlt össze idén.

Különleges élő adással jelentkezik szombat este az RTL Klubon 18.55-től a Fókusz Plusz, a Híradó után. Gyermeknap alkalmából ugyanis a Fókusz Plusz bemutatja majd a Bátor Tábort, amelynek munkatársai és több ezer önkéntese élményt, erőt, hitet adnak a daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyermekeknek és családjaiknak.

Ezeknek a gyerekeknek a kórház, a fehérköpenyes orvosok jelenléte mindennapos az életükben. A hónapokig vagy épp évekig tartó kezelések miatt az aktív játékról, a kikapcsolódásról sokszor csak álmodozni tudnak. A Bátor Tábor viszont éppen abban segít, hogy a gyógyulás során felejthetetlen élményeket szerezzenek a beteg gyerekek.

A Bátor Tábor 16 éve nyújt sorsfordító élményeket a gyógyuláshoz. Minden programjuk ingyenes. A táborozók kötélpályán kalandozhatnak, kipróbálhatják a lovaglást, az evezést, a horgászatot, a kézműveskedést, miközben barátokat és rengeteg sikerélményt szerezhetnek. Mindez növeli az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket. Míg 2001-ben 70 daganatos beteg gyermek vett részt a foglalkozásokon, addig napjainkban már évente csaknem 1000 táborozót várnak a programokra.

A Bátor Tábor gyereknapi kampányához bárki csatlakozhat, akár egy gombóc fagyi árával is. Csak el kell küldeni sms-ben a 02-es kódot a 13600 telefonszámra, vagy felhívni és beütni a nyomógombok segítségével ugyanezt a számkombinációt (az sms és a hívás díja is bruttó 250 forint adományt jelent – egy telefonszámról több sms-adományt is lehet küldeni).  A Fókusz Plusz szombati adásában egyébként beszámolnak majd a gyűjtési akció éppen aktuális állásáról is.

 

Legnézettebb videók