Műsorújság
RTL Most

Felfedezés: melyek hazánk legeldugottabb csücskei?

A Fókusz a nyakába vette az országot és elautózott az alpesi, valamint a mediterrán klímán élőkhöz. Határsávban, aknamezők mellett rótták a kilométereket, hogy megtudják, ki hogyan él északon és a túlvégen.

Nem kis dologra vállalkozott a Fókusz két riportere, amikor Borsod megye és így az ország legészakibb pontját vették célba, ami Budapesttől 251 km-re van. Vadregényes tájakon autóztak több mint 3 órát, mire az 540 fős település a dombok mögül előbukkant. Hídvégardót vették célba, a magyar északi sarkot, ahol a Horász család kertje mindössze egy méterre van Szlovákiától.

Kásádon 350-en laknak, 40 százalékuk sokác nemzetiségű. Hídvégardótól 465 km-re terül el, ez 7 órányi autózást jelent. Ez Magyarország legmelegebb és legdélibb vidéke, és erre süt a legtöbbet a nap. Citrom és banánfa is akad a kertekben, a szüret pedig augusztus elején kezdődik. Ide még a horvát tengerpart is közelebb van, mint a legészakibb falunk. De itt nem csak a klíma mediterrán, hanem a kásádiak vérmérséklete is.

Ezután újra autóba ültek: és irány Kelet, Nyugat. Péterfi Judit az ukrán határ melletti Garbolcra, Jász Zoltán pedig a főleg szlovének lakta Felsőszölnökre indult.

Nézze meg itt a Fókusz Plusz riportját!

A Fókusz Plusz riportjait a videótárban nézheti meg

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók