Műsorújság
RTL Most

Akik miatt sportnemzet a magyar

Zsúfolt lelátók, őrjöngő tömeg, világsztároknak járó fogadtatás – ez az, amiben nekik nincs részük sosem, pedig a világ legjobbjai. A legsikeresebb magyar sportágak, amelyek lehet, hogy furák, ám ezekekben tényleg világverők vagyunk.
Grőger Dániel, a 20 éves fiatalember már kétszeres Európa-bajnoka az egykor a Fülöp-szigeteken fegyvernek használt sporteszköznek, a yo-yonak a bűvölésében.

Magyarországon 150 versenyző űzi ezt a sportot és már több Európa-bajnoki aranyérmünk is van. A világversenyeken több száz, vagy akár több ezer néző előtt kell 3 percig a levegőben tartani a Yo-yót. És az győz, aki a leglátványosabban és a legkevesebbet hibázva teszi ezt.

Csocsóban is igazi nagyhatalom vagyunk. Eddig 7 versenyzőnk 13 aranyérmet szerzett a vébéken. Jedlicska Tamara egyszer, Tálai Gergely háromszor, Detre Dávid pedig hatszor lett a világ legjobbja.

A gombfoci az a sportág, amelyben még sem soha senki nem győzte le a magyar csapatot. Horváth Imre kilencszeres Európa- és mégyszeres világbajnok. Szerinte sokkal nehezebb megnyerni a magyar bajnokságot, mint mondjuk a vébét.

A magyar gombfocisok fizikailag is edzenek a meccsekre, Horváth Imre például tájékozódási futással. Ahogy mondja a szektorlabdásoknál sportorvosi vizsgálat is van, aki nem egészséges, eltiltják a versenyzéstől.

Lehet, hogy ezekre a sportokra sokan legyintenek, ám néhány közülük majd az Olimpia műsorára is felkerülhet. Ugyanis sokan lobbiznak azért, hogy ezeket a sportágakat is lássuk az ötkarikás játékokon, ami újabb aranyérmeket jelenthetne nekünk.

Nézze meg itt a Fókusz Plusz riportját!

A Fókusz Plusz riportjait a videótárban nézheti meg

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók