Műsorújság
RTL Most

Múltidéző bulvárkrónika 2011-ből

2011 bőven tartogatott számunkra meglepetéseket. Volt döbbenet és fejcsóválás, örömködés és könnyzápor. Pislogtunk nagyokat, szörnyülködtünk és olykor elakadt a lélegzetünk.
Tragikusan indult az év: Január 15-én, a West Balkánnal. A meghirdetett elektronikus zenei partin pánik tört ki, négyen meghaltak. Az eset kapcsán több mint 100 embert hallgattak ki tanúként. Az ügyészség végül négy emberrel szemben emelt vádat, halálos, tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt. A bíróságon jelenleg is zajlik West-balkán pere, hírzárlat van.

2011 elején ugyanis Németországban bilincs kattant Keleti Györgyi kezén. A vád: Az egykori modell anyagi ellenszolgáltatás fejében összekötő szerepet vállalt magyar prostituáltak olaszországi kiutaztatásában, hogy azok prostitúciós tevékenységet folytassanak. Az olasz hatóságok európai elfogatóparancsot, adtak ki ellene. Németországban elfogták, majd Olaszországba vitték, onnan pedig titokzatos körülmények között édesapja saját maga hozta haza.

2011-ben a Kovács Lázár ügy szerepelt legtöbbet címlapon. A történet szálai még visszanyúlnak 2010-be, de idén tovább borzolták a kedélyeket az egymásnak feszülő címlaphősök. Októberben havi ötvenezer forint gyerektartást ítélt meg a bíróság a balkézről született kis Lázárkának, de apukája nemrég fellebbezett, mondván, ez meghaladja az anyagi lehetőségeit.

Az évszázad esküvőjére április 29-én került sor Angliában. Az eseményt világszerte 2 milliárdan követték figyelemmel. Az RTL Klub nézői élőben lehettek fül- és szemtanúi Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének.

2010. május 8-án hajnalban bizonyára nem csak egy baleset történt az országban, mégis egyetlen esetre kapta fel fejét az ország: Stohl András összeütközött két, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg. András az ítéltet kihirdetéséig egy országos drogmegelőző kampányban vállalt főszerepet, ahol a fiatalok, olykor becsmérlő, olykor kétkedő, olykor felelősségre vonó kérdéseivel találta szemben magát.

A május, várakozással volt teli, hiszen Wolf Kati bekerült az Eurovíziós dalfesztivál döntőjébe. Katit az első 10-be várták, a szavazásokkor azonban kiderült, az országok egymás szomszédjaira, barátaira szavaznak. Azerbajdzsán győzedelmeskedett, Katiék a 22. helyen végeztek.

2010-ben milliárdos csempészet és sikkasztás miatt elítélték, de az ítélet indoklásakor kisétált a tárgyalóteremből. Földesi Szabó László Ausztriában és Svájcban bujkált, idén májusban elfogták, az ügyvédje szerint épp feladni készült magát, csak előtte még elköszönt menyasszonyától, akit azóta a börtönben feleségül is vett.

Damu Roland neve lassan a családon belüli erőszak szinonimájává vált, ez pedig a színész és ügyvédje szerint elfogadhatatlan. Bíznak abban, hogy a másodfokú bíróság számukra is megemészthető ítéletet hoz majd, de erre még várni kell jövő évig.

Az októberi top sztori Brad Pitt és a híres hírhedt fegyverei voltak. Nagy szenzáció volt, amikor a sztárházaspár gépe nálunk landolt, hát még mekkora hír volt – még külföldön is – amikor lefoglalták a forgatási kellékeiket a reptéren.

Nézze meg itt a Fókusz Plusz riportját!

A Fókusz Plusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Hasonló videók

  • Barabás Kiss Zoltán már a főiskola elvégezése után jó barátságot kötött Szerednyey Bélával, akivel azóta is együtt dolgoznak a Madách Színházban. A színházon kívül van még egy közös pont az életükben: évtizedek óta a vitorlázás és a Balaton szerelmesei. Béla, amikor lehet feleségét, Szilviát is elviszi hajózni, ahogy Zoli 14 éves nagyfia, Zétény is gyakran velük tart.

  • A legendás kaszkadőrrel, a most 72 éves Vic Armstronggal találkoztunk Budapesten. Az Oscar-díjas dublőr több tucatnyi hollywoodi szuperprodukcióban volt kaszkadőr, később kaszkadőr koordinátor, sőt még önálló nagyjátékfilmet is rendezett. Vic Armstrong azonban ma már inkább unokáival szeret időt tölteni, angliai birtokán.

  • Először döntöttek a nézők a párkeresők sorsáról. Lalinak kellett közölni a végeredményt, nehezen viselte a rossz hírt vivő szerepét. Szilvi elfogadta, Patriknak fájt, hogy szerelem és dicsőség nélkül kell elhagynia a szerelem szigetét.

  • A házasodásra kész, szerelemre és családra vágyó gazdák levélírók százai közül kiválasztották a legszimpatikusabbakat. Hat jelentkezővel személyesen is találkoztak és ebből hárommal randizni is fognak, meg a saját birtokukon is megnézhetik, ki hogyan tudna alkalmazkodni az életükhöz. Niki gazda úgy érzi, már megint megcsalták első benyomásai, és örül, hogy a műsor szabályai rákényszerítik arra, hogy megmondja az érintettnek: nem szeretne vele több időt tölteni.

  • Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Marton László, Kossuth díjas rendező. Egykori kollégái, tanítványai emlékeznek a színházcsinálóra. Megszólal a tanárkolléga, Hegedűs D. Géza, az évtizedes barát és pályatárs Lukács Sándor, Hegyi Barbara és a fiatal generáció egyik meghatározó színésze, Józan László is.

  • Egy holland kutatás szerint péntek 13-án sokkal kevesebb baleset történik, mint a többi napon. Ennek oka lehet az is, hogy az emberek elővigyázatosabbak, mert babonából vagy sem, de félnek a balszerencsétől, és jobban figyelnek. A mostani dátum azért is érdekes, mert éjjel telihold lesz, mégpedig az őszi napéjegyenlőséghez legközelebbi, ezt pedig Arató Holdnak nevezik. Ilyen utoljára kétezerben történt, és legközelebb 2049-ben lesz ismét.  

Legnézettebb videók