Műsorújság
RTL Most

Véget ért a Sziget, a rekordok fesztiválja

441 ezer látogató jött el tombolni, 3 teltházas nap volt. A legtöbben Hollandiából, Angliából, Franciaországból érkeztek, de több mint 1000 ausztrál is nálunk bulizott. A sztárok pedig egészen visszafogott kívánságlistát készítettek a szervezőknek.
A StadiumX két magyar srác, akik az egekbe törtek, főleg, miután lepattintották pár napra a világ leghíresebb dj-jét.

Amíg a nagyszínpadnál A Major Lazer-re tombolt a tömeg, Bérczesi Robiék koncertje előtt minden maga volt a nyugalom. Martin Garrix előtt a Rudimental késztette őrült tombolásra az embereket, akik interjút is adtak, és a Fókuszban tisztázták azt, amivel tele van a világsajtó, hogy Ibizán kirabolták őket.

A Limp Bizkit csapatása és Martin Garrix színpadfelrobbantása alatt már viharfelhők gyülekeztek a szigetlakók feje fölé. Információk szerint ez nem zavarta a sztár DJ-t, a koncertje után még másfél órát játszott a backstage-ben a haverjainak, és még pizzát is rendelt nekik.
Az utolsó nap éjjelén 11 után a Szigetet két órán át áztatta a hatalmas cseppekben hulló eső, amely mennydörgéssel és villámokkal érkezett, hogy kellőképpen lehűtse a hangulatot, és fedett helyre zavarjon minden fesztiválozót.

Miközben a nagyszínpadot már kora reggel félig elbontották, az éjszakai esőzések után ázott és eléggé fáradt fesztiválozók ezreivel találkoztunk a Szigeten. Az egy hétig tartó bulizás bizony mindenkiből kivett jócskán.

A Szigeten évek óta összegyűjtik a fesztiválozók által otthagyott ép sátrakat. A bejáratoknál és a kempingeknél nagy táblák hívták fel a fesztiválozók figyelmét arra, hogy a Magyarországra érkezett fedél nélküli menekülteknek adományozzák a szervezők az összegyűjtött sátrakat.
Sokan a kempingközpontban már le is adták sátraikat, matracaikat, takaróikat a menekülteknek. Ennek ellenére 10 óra körül amerre járunk nagyon sok elhagyott sátrat találunk. A legtöbbjük teljesen ép, néhányat azonban megrongáltak. A Sziget városközpontjában a talált a tárgyak osztályára megyünk. Itt mindent, amit leadnak, vonalkóddal ellátnak és regisztrálnak. A tárgyakat néhány hétig megőrzik, majd ha senki nem jelentkezik érte, akkor átadják a rendőrségnek.

Bár a Szigetet hivatalosan 11-kor el kellett volna hagynia minden fesztiválozónak, fél 12-kor még hatalmas tömegben vándorolnak a fiatalok a kijáratok felé. Dél környékén éppen a Sziget atyjával, Gerendai Károllyal készültünk egy interjúra a sziget történetének legsikeresebb fesztiváljáról, amikor érkezett a hír, hogy egy német férfire rázuhant egy fa. Gerendai Károly is rögtön a helyszínre rohant, ahova pillanatok alatt megérkezett a rohammentő, a tűzoltók, a biztonsági emberek pedig hermetikusan lezárták a helyszínt. Kiderült, hogy a férfi egy figyelmeztető táblákkal elzárt területen sátrazott a fesztivál területén kívül, az ártéren. Az éjszaka esőzések miatt egy hatalmas faág ráesett a sátrára.

A Sziget 23 éves történetében ő a második elhunyt fesztiválozó. 1999-ben egy 25 éves történelemtanár halt meg, aki alatt egy műszaki hibás körhinta összeomlott majd két napig tartó kóma után meghalt. Két éve pedig bontás közben egy munkás halt meg egy rázuhanó sátorrúd miatt. 


A teljes adást megnézeti az RTL Most-on!

Hasonló videók

Legnézettebb videók