Műsorújság
RTL Most

Vajon véletlen, hogy péntek 13-án támadtak a dzsihádisták?

2015. november 13., péntek. Borzalmas vérengzés Párizsban, több mint 130-an meghaltak, sok százan megsebesültek. Valószínű sok embernek eszébe jutott, hogy vajon csupán véletlen-e, hogy egy ilyen, balszerencsésnek tartott napon történt a terrortámadás.
Tény, a numerológia szerint a 12 az úgynevezett tökéletes szám, azt már csak elrontani lehet. Sokkal kézzelfoghatóbb magyarázat, miszerint az Utolsó vacsoránál is tizenhárman ültek, és a 13. hely volt az áruló Júdásé. Ha már itt tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a római birodalomban a péntek volt a keresztre feszítések napja, később Angliában az akasztásoké, szóval máris megvan a vészjósló párosítás: a péntek 13.

Péntek 13-án sokkal óvatosabbak az emberek, kevesebben vállalkoznak repülőutakra is. Péntek 13-án egészen eddig semmi olyan nagy világtörténeti esemény nem történt, ami erre a napra esett volna. A hírességek közül egyedül a rapper Tupac Shakur halt meg ezen a napon, igaz, ő annyira kereste a bajt, hogy aligha a balszerencse az oka, hogy lelőtték.2015. november 13. viszont éppen péntekre esett. Azt, hogy valóban szándékosan választották-e ezt a napot a terroristák, talán sosem tudjuk meg, de valószínűleg nem. Számukra sokkal fontosabb volt, hogy aznap van a francia-német barátságos futball mérkőzés, ahol több robbantásos akciót is megpróbáltak kivitelezni.


A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók