Műsorújság
RTL Most

Tisztelgés 50 év legendás dalai előtt

Az elmúlt napokban, hetekben harmincezernél is többen ünnepelték a magyar beatzene nagyjait, az elmúlt ötven év halhatatlanná lett Illés slágereit.

Tízezres teltház, könnyek és látványos buli - 50 év legnagyobb Illés slágerei csendültek fel újra a legendás három zenész előadásában, az Arénában. A három Illés tag már a koncert délutánján nyugodtan, együtt kezd hangolódni a vasárnap esti bulira.

Az érdeklődés irántuk olyan nagy volt, hogy a szombati főpróbát is nyilvánossá tették, így a három felvezető vidéki Beatünneppel, valamint a két Aréna koncerttel együtt, több mint 30 ezren buliztak az Illés dalokra. Bródy a színpadra lépés előtt monitorról figyelte, ahogy zsúfolásig megtelik az Aréna.

A műsor felét, 17 dalt az eredeti Illés három tagja játszotta. Az ő ötletükre meghívtak tehetséges fiatal zenészeket, énekeseket is, mert szerették volna, ha feldolgozzák a régi dalaikat. Azt is bevallják, hogy ők azért már nem tudnak három órát végig játszani.
 
Azért is adták az estnek a Beatünnep címet, hiszen ez nem egy klasszikus Illés koncert, sokkal inkább egyfajta tisztelgés félszáz év dalai előtt.  A rock muzsikusok mellett egy szimfonikus zenekar is kísérte az előadókat.

Vastag Tamás az egyik legszebb Illés balladát énekelte. A szólisták mellett öt sikeres alternatív zenekar is feldolgozott Illés dalokat, mindenki a maga stílusában. Tóth Gabi az új Rock and roll Rézi, a szerzők szerint is! Az énekesnő maximálisan tudott azonosulni a rá bízott dallal, amit elképesztő energiával adott elő, szinte felszántotta a színpadot. 
 
Szabó Ádám nem csak énekelt, de még kísérhette is harmonikájával Szörényiéket, amivel nagy sikert aratott.  A "Ha én rózsa volnék" ezúttal is úgy szólalt meg, hogy évtizedek óta mindig, Bródy egy szál gitárral énekelte a legendás szabadság himnuszt, amit most is könnybe lábadt szemekkel az egész Aréna vele énekelt.   

Az Illés nélkül nem lenne magyar beatzene, amelynek életben tartását ezen az estén képletesen átadták egy másik generációnak, akik együtt buliztak a ráadás alatt. A közönség hosszú percekig, felállva ünnepelte őket. Jól tudták, hogy valószínű, hogy Szörényi Leventét, Szörényi Szabolcsot és Bródy Jánost ebben a felállásban nem látják már többé Illés-dalokat játszani.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

TÓTH GABI: "Nagyon hálás vagyok, hogy ezt átélhettem!"
 
A legendás Illés tagok átadják a stafétabotot

VASTAG TESTVÉREK: "Ez hatalmas megtiszteltetés!" A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók