Fókusz

2015.03.10. 17:22 (kedd)

Szökés a semmibe: két fiatal lány megdöbbentő élettörténete

Szökés a semmibe: két fiatal lány megdöbbentő élettörténete

A gyermekvédelmi szakellátásba érkező gyermekek, fiatalok kikerülve családjukból, megszokott környezetükből,- gyökértelenné válnak. Aztán a gyermekotthonból is megszöknek. Visszakerülnek, majd újra megszöknek. Az gyermekotthonból engedély nélkül távozó gyermekek száma jelentős mértékben növekedett az utóbbi években. Sokan hazáig mennek, megkeresik ismerőseiket, csavarognak, és közben bajba, veszélyhelyzetbe kerülhetnek. Gál Petra riportja.

Azok a 18 év alatti gyermekek és fiatalok, akiket szüleik elhanyagoltak, vagy  bántalmaztak, esetleg akiknél a saját viselkedésük miatt a gyámhatóság jobbnak látta kiemelni őket környezetükből, gyermekotthonba, lakásotthonba vagy nevelőszülőkhöz kerülnek, ahol biztosított a nevelésük. De mi történik, amikor még onnan is megszöknek? Mi lehet a szökésük oka?

A dévaványai gyermekotthonban 22-en férnek el, az ideiglenes befogadóotthonban pedig még 12-en. A legfiatalabb lakó 7, a legidősebb 18 éves. Két lány vállalta, hogy nyíltan beszél életéről, mindennapjairól, problémáiról.
 

Nézze meg a teljes adást az RTL Moston!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való