Műsorújság
RTL Most

Mi a helyzet Szíriában? Putyin most már Amerikával is egyeztet

400 ezer halott, 6 millió menekülő ember- óriási számok ezek egy 23 milliós országban. Márpedig Szíriában messze még a háború vége. Van olyan város, amelyet 50 egymástól független fegyveres csoport tart rettegésben. És ha ez nem lenne elég: az elmúlt 24 órában minden eddiginél több orosz bomba hullott a vérben úszó csatatérre.
Több száz, akár ezer amerikai katona is érkezhet Magyarországra.  Az Atlanti Elszántság nevű gyakorlat során A10-es amerikai harci repülőgépek és működtetésükhöz szükséges személyzet érkezik hozzánk. A tervek szerint 2 hónapig maradnak. Jugoszlávia 1999-es NATO bombázása óta ez lesz az amerikai légierő leghosszabb jelenléte. Itt tartózkodásukra az ukrán válsággal kapcsolatos NATO intézkedések miatt van szükség.

Az amerikai harci repülők magyarországi jelenlétének nincs köze a szíriai helyzethez. Most a romokban álló közel-keleti ország és az érte folyó harc kilátásait elemezzük egy szakértővel. És néhány hete már ott vannak az oroszok és amerikaiak a légierejükkel, akik egymástól függetlenül intéznek légitámadásokat szíriai célpontok ellen.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók