Műsorújság
RTL Most

Megtaláltuk a magyar Skywalker családot

Most nem egy messzi-messzi galaxisban jártunk, hanem Budapesten. Anikó néhány napja írt levelet szerkesztőségünknek, amiben büszkén újságolja, hogy megszületett kisfia, Poros Anakin.
A csöppség nem szülei elvakult Star Wars rajongásának köszönheti nevét. A hangsúly az egyediségen volt, ami azért sokakat meglepett. A rokonok is sokáig azt hitték, csak egy viccről van szó. Most már viszont oda vannak a kis Aniért, akit remélhetőleg nem csábít el majd a sötét oldal. Bánfalvi Richárd szerint érthető a keresztnév növekvő népszerűsége, mivel az egész filmsorozat lényegében Anakin Skywalkerről és családjáról szól. Az pedig, hogy Darth Vader végül vissza talál a jó oldalra talán még szerethetőbbé is teszi a karaktert.A 9 éves Amidala az országban egyedül viseli ezt a nevet, és anyukája szerint tökéletesen illik rá a filmbéli karakter. Amidala szereti a nevét, de annak nem örül, hogy szülei csak akkor szólítják így, ha valami rossz fát tett a tűzre. Azt is elismeri, hogy már nem nagyon emlékszik a filmekre, de a királynő extrém stílusa élénken él benne.Az Amidala és az Anakin nevet is a Magyar Tudományos Akadémiának kellett engedélyeznie. Az elmúlt években rengeteg film adott ihletet a szülőknek, így a Star Wars szereplőkön kívül gyerekünket már hívhatjuk a Gyűrűk urából megismert Frodónak vagy Gandalfnak is. Az igazi őrület viszont Amerikán söpört végig, ahol nem szükséges speciális engedélyt kérni az újszülött nevéhez, így Luke és Leia már régóta ott van a legnépszerűbb keresztnevek listáján.


A teljes adást megnézhetik az RTL Moston!
 

Hasonló videók

  • Barabás Kiss Zoltán már a főiskola elvégezése után jó barátságot kötött Szerednyey Bélával, akivel azóta is együtt dolgoznak a Madách Színházban. A színházon kívül van még egy közös pont az életükben: évtizedek óta a vitorlázás és a Balaton szerelmesei. Béla, amikor lehet feleségét, Szilviát is elviszi hajózni, ahogy Zoli 14 éves nagyfia, Zétény is gyakran velük tart.

  • A legendás kaszkadőrrel, a most 72 éves Vic Armstronggal találkoztunk Budapesten. Az Oscar-díjas dublőr több tucatnyi hollywoodi szuperprodukcióban volt kaszkadőr, később kaszkadőr koordinátor, sőt még önálló nagyjátékfilmet is rendezett. Vic Armstrong azonban ma már inkább unokáival szeret időt tölteni, angliai birtokán.

  • Először döntöttek a nézők a párkeresők sorsáról. Lalinak kellett közölni a végeredményt, nehezen viselte a rossz hírt vivő szerepét. Szilvi elfogadta, Patriknak fájt, hogy szerelem és dicsőség nélkül kell elhagynia a szerelem szigetét.

  • A házasodásra kész, szerelemre és családra vágyó gazdák levélírók százai közül kiválasztották a legszimpatikusabbakat. Hat jelentkezővel személyesen is találkoztak és ebből hárommal randizni is fognak, meg a saját birtokukon is megnézhetik, ki hogyan tudna alkalmazkodni az életükhöz. Niki gazda úgy érzi, már megint megcsalták első benyomásai, és örül, hogy a műsor szabályai rákényszerítik arra, hogy megmondja az érintettnek: nem szeretne vele több időt tölteni.

  • Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Marton László, Kossuth díjas rendező. Egykori kollégái, tanítványai emlékeznek a színházcsinálóra. Megszólal a tanárkolléga, Hegedűs D. Géza, az évtizedes barát és pályatárs Lukács Sándor, Hegyi Barbara és a fiatal generáció egyik meghatározó színésze, Józan László is.

  • Egy holland kutatás szerint péntek 13-án sokkal kevesebb baleset történik, mint a többi napon. Ennek oka lehet az is, hogy az emberek elővigyázatosabbak, mert babonából vagy sem, de félnek a balszerencsétől, és jobban figyelnek. A mostani dátum azért is érdekes, mert éjjel telihold lesz, mégpedig az őszi napéjegyenlőséghez legközelebbi, ezt pedig Arató Holdnak nevezik. Ilyen utoljára kétezerben történt, és legközelebb 2049-ben lesz ismét.  

Legnézettebb videók