Műsorújság
RTL Most

Megtaláltuk a magyar Skywalker családot

Most nem egy messzi-messzi galaxisban jártunk, hanem Budapesten. Anikó néhány napja írt levelet szerkesztőségünknek, amiben büszkén újságolja, hogy megszületett kisfia, Poros Anakin.
A csöppség nem szülei elvakult Star Wars rajongásának köszönheti nevét. A hangsúly az egyediségen volt, ami azért sokakat meglepett. A rokonok is sokáig azt hitték, csak egy viccről van szó. Most már viszont oda vannak a kis Aniért, akit remélhetőleg nem csábít el majd a sötét oldal. Bánfalvi Richárd szerint érthető a keresztnév növekvő népszerűsége, mivel az egész filmsorozat lényegében Anakin Skywalkerről és családjáról szól. Az pedig, hogy Darth Vader végül vissza talál a jó oldalra talán még szerethetőbbé is teszi a karaktert.



A 9 éves Amidala az országban egyedül viseli ezt a nevet, és anyukája szerint tökéletesen illik rá a filmbéli karakter. Amidala szereti a nevét, de annak nem örül, hogy szülei csak akkor szólítják így, ha valami rossz fát tett a tűzre. Azt is elismeri, hogy már nem nagyon emlékszik a filmekre, de a királynő extrém stílusa élénken él benne.



Az Amidala és az Anakin nevet is a Magyar Tudományos Akadémiának kellett engedélyeznie. Az elmúlt években rengeteg film adott ihletet a szülőknek, így a Star Wars szereplőkön kívül gyerekünket már hívhatjuk a Gyűrűk urából megismert Frodónak vagy Gandalfnak is. Az igazi őrület viszont Amerikán söpört végig, ahol nem szükséges speciális engedélyt kérni az újszülött nevéhez, így Luke és Leia már régóta ott van a legnépszerűbb keresztnevek listáján.


A teljes adást megnézhetik az RTL Moston!
 

Legnézettebb videók