Műsorújság
RTL Most

Megdöbbentő felvétel szivárgott ki a röszkei menekülttáborból

A felvételen a rendőrök zacskóba csomagolt zsemléket dobálnak az emberek közé, akik szinte egymást fellökve próbálják meg elkapni az ételt. A közel háromszáz ember, aki bejutott a táborba, állítólag még mindig jobban járt, mint akik a szabad ég alatt éjszakáztak.

A felvételeket Alexander Spritzendorfert osztrák zöldpárti politikus töltötte fel közösségi oldalára két nappal ezelőtt. A videót a felesége készítette, és azért is nagyon különleges, mert ide nem engedik be a sajtó munkatársait. A kiszivárgott anyag miatt a rendőrség vizsgálatot indított saját maga ellen.

Röszke környékén nagy lendülettel építik a határkerítést, hétfőn a helyére kerülhet a vasúti kapu is. Ma már a rendőrök mellett fegyveres katonák várják a síneken érkező menekülteket, akiket azonnal étellel kínálnak, és buszokkal viszik tovább a gyűjtőpontra.

Röszkéről a menekültek egy részét buszok viszik tovább Vámosszabadiba. Itt a helyiek szerint naponta nagyjából ötezer ember fordul meg. Innen gyalog indulnak tovább Győrbe, hogy vonatra szállhassanak. Esőben és sötétben menetelnek az út szélén. Ez nem csak balesetveszélyes, de a forgalmat is korlátozza.

Akinek Győrben sikerül vonatra szállni, az is csak Hegyeshalomig jut. Hiszen túlterheltség miatt nem indítanak vonatokat Bécs és Budapest között. A menekültek tisztában vannak a helyzettel, innen gyalog mennek tovább Nickelsdorfba.


A Fókusz teljes adását megnézhetik az RTL Most-on!

Legnézettebb videók