Műsorújság
RTL Most

Lucifernek hívják, de egyáltalán nem ijesztő, sőt a legszebbnek választották!

Még saját gazdái is meglepődtek rajta, amikor a világ legszebb macskájának választották Lucifert, az öt hónapos szfinx fajtájú kandúrt. A különleges szfinx gazdái öt macskával indultak a stuttgarti macskakiállításon és mindannyian elismeréssel tértek haza. A cicák és gazdáik meglátogatták az RTL székházát és elmesélték a világ legszebb magyar macskájának történetét.
 

Tímea párja André szőrallergiás, ezért választották három évvel ezelőtt kedvencüknek a kanadai szfinx fajtájú meztelen cicát.

 

Annak ellenére, hogy Tímeáék még csak néhány éve tenyésztenek szfinxeket, egy különleges díjjal is gazdagodtak – az Ausztrál Macskaszövetség elismerését is bezsebelhették, amit nem a cicáknak, hanem az egész tenyészetnek ítélnek oda.

Batman, Lipton, Eddy, Laza és Lucifer igazi kupaarzenállal tértek vissza a stuttgarti macskakiállításról, ahol Lucifer zsebelhette be az öt kontinens bírói által megítélt legszebb macska díját, így az öt hónapos szfinxnek már hivatalos papírja is van a szépségéről. Lucifer mellett Eddy és Laza kétszeres fajtagyőztesként térhetett haza, Lipton két bírói különdíjjal büszkélkedhet, míg Batman is a „szép cicák” közé került.

 

A rövidszőrű kategória világhírű győztesei hamar bevették az RTL Klub székházát…

 

 

… és a Fókusz riporterével is hamar megbarátkoztak!

A szfinxekről tudni kell, hogy egyáltalán nem hasonlítanak az átlagos házi macskákra! Különleges bánásmódot követel a tartásuk: mivel nincs bundájuk, ezért a legjobban a 23 fok körüli hőmérsékletet szeretik. Gazdájuk szerint pedig csak testben macskák jellemükben inkább a kutyákra hasonlítanak, aktív részesei a családnak.

 

 

 

Legnézettebb videók