Műsorújság
RTL Most

Így reagált a világ az Oscar-jelölésekre

Tegnap délután kiderült, kiket tart érdemesnek az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra. Tarolhat a Mad Max : A harag útja, és Leonardo Dicaprio új filmje, a Visszatérő is. De vajon ki, hogyan reagált a nagy bejelentésre?
"Nagyon izgatott vagyok. Tudod minden alkalommal, amikor egy ilyen filmet készítesz, mindent beleadsz..."- mondta Leonardo Dicaprio.27 év után végre magyar filmet is jelöltek a legrangosabb elismerésre. A Saul fia alkotói egy időre hazautaztak Los Angelesből, és tegnap sajtótájékoztatót tartottak, amelyen szinte az egész magyar média részt vett. A Saul fia több alkotónak, köztük a rendezőnek is az első nagyjátékfilmje. Cannes óta gyakorlatilag halmozza a díjakat. A Golden Globe után szinte mindenki biztosra vette a jelölést az idegen nyelvű film kategóriában.Vetélytársunk lesz még egy francia, egy dán, és egy kolumbiai film is. „A kígyó ölelése” Amazóniába kalauzolja a nézőt, főszereplői pedig indiánok és etnobotanikusok.

A legtöbb jelölést tegnap a Mad Max, és a Visszatérő zsebelte be. Előbbit 10, utóbbit pedig 12 kategóriában tartják esélyesnek. Többek között a legjobb férfi főszereplő díjra is, így Leonardo Dicaprio lehet, hogy 20 év után végre szoborral távozik majd. Leo vetélytársa többek között Matt Damon és Bryan Cranston lesz, akit a legtöbben a Totál szívás című sorozatból ismernek."Egy kedves élmény, felébresztett reggel 7-kor a feleségem, és azt mondta, te egy Oscar-díjra jelölt színész vagy! Ezek a szavak nagy jelentőséggel bírnak."- nyilatkozta Bryan Cranston.

A Saul fia mellett két másik film kapcsán is felmerülnek magyar nevek. A Mentőexpedíció látványtervében Horváth Zoltán vállalt szerepet, „A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt” című film pedig a legjobb smink- és frizura kategóriában nyerhet szobrot, itt a munkában Mozgony Brigitta, Rácz Erzsébet és Kozma Éva is részt vett. 

Nemes Jeles László ma a „Magyarul Balóval” című műsorunkban bővebben is mesél a film esélyeiről az RTL2-n.


A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Legnézettebb videók