Műsorújság
RTL Most

Hazánkban is érezhető a görög válság hatása

Teljes a kétségbeesés Athénban. A hétvégén bekövetkezett az, amitől féltek, Görögország gyakorlatilag csődbe ment. A bankok zárva tartanak, és korlátozzák a készpénzfelvételt napi 60 euróra. Polyák Alexandra riportja.
Halics Attila Sartiban él, idegenforgalommal foglalkozik. Azt mondta, a turistaparadicsomban sem tudják használni az automatákat. Ám ezen kívül semmilyen változást nem tapasztalnak. Attila szerint a görögök nincsenek is tisztában azzal, hogy mit veszíthetnek, és milyen következményekkel járhat a döntésük.

A görög válság hatását Magyarországon is érezzük. Öt havi mélypontra esett vissza a forint, ma 315 Ft-ot is kértek egy euróért. Ezen kívül a devizahitelesek sem örülhetnek. Az elemző szerint ez csak pár hétig tart, ám amennyiben a világpiaci árak nem korrigálják ezt a hatást, az üzemanyag is drágulhat néhány forinttal. A mostani árhoz képest átlagosan 8 forinttal kerül majd többe a 95-ös benzin literje a forint gyengülése miatt.

A hírekkel ellentétben Görögország üdülőterületein nincsen pánikhangulat. Tüntetések a fővárosban vannak. A 60 eurós készpénzfelvételi limit csak a görögökre vonatkozik, turistákra nem. Ennek ellenére több magyar is lemondta a már befizetett utazását. Vasárnap népszavazást tartanak majd Görögországban, ahol arról is véleményt mondanak, ki akarnak-e lépni az unióból.
 

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók