Műsorújság
RTL Most

Gyógykezelés alatt állt és nem is repülhetett volna!

Még a főnökei előtt is titokban tartotta depresszióját a tragikus sorsú német utasszállító másodpilótája. Andreas Lubitz lakásán megtalálták azokat az orvosi papírokat, amelyek gyakorlatilag eltiltották őt a repüléstől. A történtek hírére a légitársaságok nagy része azonnal szigorította a szabályait. Hubai Antal és Fodor Bianka riportja.
Úgy tűnik, hogy a német utasszállító tragédiájában minden napra jut egy új sokkoló fejlemény! A francia ügyészség kérésére a német rendőrség csütörtök éjszaka átvizsgálta Lubitz szülőházát és düsseldorfi lakását is. Számítógépet, iratokat és egyéb tárgyakat foglaltak le.

A német napilapok szerint 2009-ben kezelték először Andreas Lubitz súlyos depresszióját. A férfi 2013-ig légi utaskísérőként dolgozott, majd jelentkezett a Lufthansa brémai repülőiskolájába.

A Germanwings düsseldorfi járata kedd reggel 10 órakor szállt fel Barcelonából. Miután elérte az utazómagasságot, a kapitány kiment a mosdóba, a másodpilóta pedig lezárta a pilótafülkét és ereszkedni kezdett. Ezután hiába próbált a kapitány bejutni a fülkébe, nem sikerült neki.
A német újságok információi szerint még egy baltával is megpróbálta betörni az ajtót. A másodpilóta senkire és semmire nem reagált, majd a gép 8 perc ereszkedés után az Alpoknak ütközött.

Amíg Amerikában kötelező állandóan legalább két embernek lenni a pilótafülkében, addig Európában sok légitársaságnál ez nem volt kötelező mostanáig. A tragédia óta azonban egymás után jelentik be, hogy változtatnak a szabályokon.
 


Nézze meg a Fókusz teljes adását az RTL Moston!

Hasonló videók

Legnézettebb videók