Műsorújság
RTL Most

Családi dráma: Visszaadta kisfiát az anyuka

Egy 45 éves, csalás miatt körözött férfit tartóztattak le a rendőrök. A helyszínen találtak egy gyermeket, akiről kiderült, hogy apja már 10 éve rejtegeti őt az édesanyja elől.
Bár később a bíróság az édesanyjának ítélte a gyermeket, sosem találkozhattak. Az apa mindenkinek, még a gyermekének is azt mondta, hogy az anyja meghalt. Szinte sokkot kapott, amikor a rendőrök elvitték őt az anyukájához. Az édesanyja az elmúlt 2 hónapban mindent megpróbált, hogy elfogadja és megszeresse őt a fia. Igyekezett sokat beszélgetni, kirándulni és játszani vele, hiába. Ádám rideg volt hozzá és közömbös. Almási Kitti pszichológus szerint, ha nincs közös múltja anyának és gyermekének, akkor idővel leépül a gyerekben az édesanya személye.

Ezért úgy döntött az édesanya, hogy lemond gyermekéről és rábízza azt az édesapjára, aki ellen időközben ejtették a csalás vádját, így most már szabadlábon van. Információink szerint Ádám apukája Amerikába szeretne költözni, ahová vinné a fiát is. De megígérte a volt feleségének, hogy mostantól kezdve bármikor beszélhet és találkozhat is vele, mert rájött, hogy ha nem is szereti, mégiscsak ő a gyermeke anyja.

Több ilyen ügy is volt már Magyarországon. 2004-ben Mehmet Karcsikát csempészte török apukája egy hamis útlevéllel Isztanbulba. Őt 2007-ben találták meg és hozták vissza Magyarországra, miután az édesanyja családja 1 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. Akkor az apukát is letartóztatták okirat hamisításért és embercsempészésért. Ám hiába volt Karcsika több hónapot az édesanyjával, ő sem tudott hozzá közel kerülni. Az egymás nélkül eltöltött 3 évet nem volt képes érzelmileg bepótolni. Így az ő édesanyja is úgy döntött, hogy a fiát visszaadja az édesapjának.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók