Műsorújság
RTL Most

19 év után kattant a bilincs a gyilkoson

A férfi egy idős házaspárt ölt meg még 1995. május 20-án. A nyomozók akkor nem akadtak a nyomára, így két évvel később megszüntették a nyomozást. Már majdnem elévült a brutális bűncselekmény, amikor mégis letartóztatták a férfit.
A 74 éves asszonyt és 79 éves férjét először fejbe verte támadójuk, majd összesen 30 késszúrással végzett velük. A helyszínelő tenyérnyomokat rögzített a tetthelyen, és találtak hat ukrán márkájú cigarettacsikket is. A házaspár zárkózott életet élt, a rokonokon kívül csak a férfi közelben lakó 19 éves romániai rokona, W. Csaba László látogatta őket, de a tenyérlenyomat nem egyezett az övével.

Az új nyomozati módszereknek hála, a hamutartóban talált csikkekről DNS-mintát vett a rendőrség. Mivel az egyik áldozat sem dohányzott, valószínűsíthető volt, hogy azok csak a tettestől származhattak. A szakértői vizsgálat egy férfi DNS-ét mutatta ki. Így, mikor az ügy kapcsán újra felmerül W. Csaba László neve, tőle is mintát vettek és bevallotta a gyilkosságokat.

A pszichológus szerint az ilyen halálesetek nemcsak a gyászoló hozzátartozókat, de a bujkáló tettest is megviseli. A férfi 19 évesen követte el a kettős gyilkosságot, és mostanáig, 38 éves koráig hordozta titkát. Leleplezése megnyugvás a hozzátartozóknak is, hiszen már hosszú évek óta várta a vele szinte egyidős unoka, hogy előkerüljön szeretett nagyszüleinek könyörtelen gyilkosa.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók