Műsorújság
RTL Most

Felháborító csalás: az utolsó pénzüket is kicsalták

Devizahitelesek, figyelem! Ha a most következő céggel, és annak jól csengő ajánlatával találkoznak, nehogy higgyenek neki! A vállalkozás álomotthont ígér, és csak az ár 10 %-át kéri el érte. Többen is belevágtak, és ezzel az utolsó fillérjüket is elbukták.
Egy hitelcsapdába rekedt embereket kihasználó cégről lesz most szó, ne dőljenek be, ha belebotlanak. A FREN 10% önrészért ígért ingatlan bérleti lehetőséget, majd idővel tulajdonjogot. A deviza hitelesek egekbe szökő törlesztők helyett egy könnyebb élet reményét kapták. Most viszont több százan tettek feljelentést, mert a befizetett pénzük mellé lakást nem kaptak. A magát legzseniálisabb lakáshoz jutási lehetőségként reklámozó cég vezetőjével is sikerült beszélnünk.

Marika, Judit és még két arcát nem vállaló nő állítja: sok millióval tartozik neki a Future Real Estate Network, rövidebben FREN. Most elmondjuk Önöknek, mit állít az egyik és mit a másik oldal, a rendőrség ugyanis, bár nyomoz az ügyben, szűkszavú volt.

A cég székhelye az Egyesült Királyságban van. A brit cég az Üzemeltető, amely egy Felhasználóval szerződik. A cég nevében Gaál Róbert ír alá, mint tulajdonos. A dátum 2012 augusztus. A szerződő Felhasználó egy oldalon regisztrálja magát, mint FREN tag. A kapcsolatot a tulajdonossal ilyen úgynevezett webkonferenciákon tartja.

Az előző szerződést aláíró károsult nem vállalja az arcát. 1, 6 millió forintot fizetett a FREN-nek. Perli Gaál Róbertet, lakást nem kapott.

A cég általános vásárlási szabályzatában feketén-fehéren az áll, hogy a tagok által visszaigényelt összegeket a FREN visszafizeti.

Kíváncsian várjuk, mikor és hogyan zárul a rendőrségi hajtóvadászat a gyanúba keveredett FREN ügyében. Webkonferencia mindenesetre 9 napja még zajlott. Lehet, hogy nem ártana, ha a rendőrség tagok befizetéseit tartalmazó számlát zárolná, amíg nem késő.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók