Műsorújság
RTL Most

Exkluzív: Őszinte vallomás Répás Lajostól

Répás Lajoshoz mentünk, Dr. Répás Lajos fogadott minket. A kerítéssel és kitartottsággal gyanúsított szépségguru ellen idestova 3 éve folyt a nyomozás, A férfinak volt ideje elmerülni a jogi szakirodalomban, például akkor, amikor fél évig előzetesben volt.
Répás Lajost két éve gyanúsították meg először azzal, hogy hoszteszállást ígérve szexmunkára közvetített lányokat külföldre. Fél évet töltött előzetesben. Miután szabadult, tavaly nyáron egy bikinis szépségversenyen találkoztunk vele, és már akkor is meglepő őszinteséggel mesélte el, szerinte hogyan is történtek ezek az állítólagos „kerítések”.

Ha lehet, azóta Répás még nyitottabb lett, most először pedig a részletekbe menően is mesélt arról, miként is zajlottak a nyomozó hatóság általa vizsgált cselekmények, és kik voltak azok a modellek, egyetemi hallgatók és kismamák, akik jelentkeztek nála hoszteszmunkára.

A New York-i egyezményt, amit Répás olyan sokszor emleget, 1950-ben írták alá, később Magyarország is csatlakozott hozzá. Az egyezmény elítéli a prostitúciót és az emberkereskedelmet, és előírja az emberkereskedelem és a prostitúcióból hasznot húzó külső személyek törvényi elítélését. Répás és ügyvédje szerint ehhez az egyezményhez ragaszkodni ideje múlt dolog, a világ egyszerűen túlhaladt rajta.

Répás azt állítja, nem gazdagodott meg ebből a tevékenységből, akárhogy is nevezik. A pénzt a hobbijára, a szépségversenyekre fordította, és mindezt teljesen önzetlenül, az ország jó hírnevének öregbítéséért tette.

Az ügy vélhetően hamarosan az ügyészségi vádemeléssel folytatódik, addig is Répás és ügyvédje ellentámadásba ment át, több panasszal is éltek. A szépségverseny szervező és modellügynökség tulajdonos férfi ártatlannak vallja magát, reméli, nem kerül börtönbe, felmentik, sőt, emiatt az eset miatt még a jogszabályok, esetleg a büntető törvények is megváltoznak. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók