Műsorújság
RTL Most

Csak a teste tört meg, a lelke továbbra is szárnyal

Felesége videózta, amikor siklóernyővel lezuhant. Gyuri gerince a tragikus sportbalesetben kettétört. Ő mégis felállt. A szó minden értelmében.
Szakmai pályafutása 8 éves korában kezdődött, ekkor tanult meg motorozni. 11 évesen, tanulás mellett már boltos segédként rendezgette az alkatrészeket, bontogatta, javította a motorokat. Ma egy csörlő húzza fel háza második emeletére, kerekesszékével együtt. Óriási a fordulatszám Fáncsi Györgynek. Mindent, mindig saját erőből csinált és hiába bénult le egy baleste következtében, azt mondja, ez ettől még így is marad.

Fáncsi György megáll a saját lában. Ugyan ehhez 1-2 orvosi segédeszköze is van, csörlőn húzza fel magát, de ő agyban is nagy problémamegoldó. Mindig is az volt. Mozgásképtelen lábai csak nyomatékot adnak a szavaknak. A kerekesszékes motorépítő jót áll magáért és a családjáért is.

A családi jelenet idillje után idézzük fel a tragikus sportbaleset képeit, ami 2009-ben Gyurinál a „kábelköteg szakadást” okozta.

Ilona férjét filmezte, aki siklóernyővel 50 métert zuhant. 100 ugrás után jött egy széllökés, mondja a férfi: gerince kettétört, az élete nem. A 8 hónapos Dorina ennek legékesebb bizonyítéka. Utóbbi 20 évét végigdolgozta, ebből hatot bénult lábakkal. Balesete előtt 20 ezer kilométert is motorjaiba rakott évente, most egy sportgumikkal felszerelt handbike-ot hajt. Nem csoda: 8 éves korában motorozott először, 11 évesen lett motorszerviz segéd.

A motorszerelő mester minden megjavított darabjára örök garanciát vállal. A szenvedélyét Gyuri nagyon komolyan veszi. Számára a javítandó motor egy jó ügy, jó ügyért tenni pedig erény. Ám a legmagasabb fordulatszámon pörgő erőforrás a férfi szíve, diktálja a tempót és az álmai felé repíti Gyurit.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók