Műsorújság
RTL Most

Börtönbe kerülhet Sebestyén Balázs

Fogházra váltották kifizetetlen gyorshajtási csekkét. A műsorvezető most elmondta, mi is történt valójában, és hogy tényleg a rácsok mögött tervezi-e leülni a büntetését.
Nem ez az első eset, hogy a műsorvezető bajba került. Az egyik tévénéző ugyanis feljelentette, mert a Vundersőn és Zuperszexi forgatása alatt biztonsági öv nélkül vezetett. Ekkor azonban már vontatták a kisfilmben szereplő kocsit. Később emiatt is feljelentették Balázst.

A mostani eset azonban egészen más, hiszen Balázst a forgatáson kívül, vezetés közben érték tetten, ami miatt büntetést is kapott. Gyorshajtásról azonban szó sincs.

Balázs autójának 3 hónapja járt le a műszakija, mivel ezt nem vette észre, azonnal megbüntették. A csekk befizetése is csak feledékenysége miatt maradt el. Nem tervezi, hogy emiatt börtönbe megy.

Egy szabálysértési pénzbírságból könnyen lehet elzárás, ha az állampolgár nem fizet. Ilyen bírságot kiszabhat a rendőr is, például gyorshajtásért vagy lejárt műszaki vizsga miatt. Ha határidőre nem történik meg a befizetés, a bíróság a pénzbüntetést elzárásra változtatja át. Egy nap 5000 Ft-ot ér a rácsok mögött.

Az elzártságra ítéltek azt mondják, nem a büntetés hossza vagy súlya, hanem maga a börtön hangulata és a szabadságvesztés érzése miatt nem éri meg a kisebb bírságok miatt zárkába vonulni. Valószínűleg Balázs is ezért döntött úgy, hogy inkább kifizeti a bírságot. Így kisfiának és feleségének sem kell azt a néhány napot nélküle tölteni. Szabályosan közlekedő autósnak tartja magát, a biztonsági övre és a sebességhatár betartására mindig igyekszik odafigyelni és ez ezután sem lesz másként.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók