Fókusz

2013.11.19. 19:00 (kedd)

Hogyan lehet egyetemistaként spórolni?

Hogyan lehet egyetemistaként spórolni?

Már nem gyerekek, de még nem teljesen felnőttek: egyetemisták. Magyarországon 380 ezren vannak. Egy felmérés szerint egy ötödüknek havi 20 ezer forintból kell megélnie.

Két diák nyomába szegődtünk, hogy kiderítsük, mennyi is az annyi. A végeredmény meglepő. Mindketten azt mondják, nem szenvednek hiányt semmiben. Ám egyikük pontosan feleannyiból gazdálkodik, mint a másik!

A magyar diákok fele dolgozik főiskola vagy egyetem mellett, közel 40% pedig diákhitel nélkül nem tudná megszerezni a diplomát. Az egyetemisták két ötöde pedig egyáltalán nem költ szórakozásra és élvezeti cikkekre. A felsőoktatási intézmények és a kollégiumok legtöbbje azonban biztosít lehetőséget sportolásra.

A diákok több mint fele tanul költségtérítéses képzésben, a tandíjak félévente 90 és 600 ezer forint között változnak. Spórolni tulajdonképpen mindenen lehet, a legjobb megoldás az, ha többen osztják meg egymás között a költségeket.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való