Műsorújság
RTL Most

Riporter, rendőr, focista, avagy mi leszel, ha nagy leszel?

„Tűzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász” József Attila verse szerint 80 évvel ezelőtt ezek voltak a slágerszakmák a gyerekek körében. Kíváncsiak voltunk mennyit változtak az évek során a gyerekek karrier tervei.
Egy budapesti óvodában járunk. Itt a gyerekeknek még csak rajzolni és játszani kell egész nap. A karrierépítés szót valószínűleg még ki sem tudják mondani, mégis mindenki tudja már, hogy mivel szeretne foglalkozni felnőttként.

Az óvónő szerint a slágerszakmák már generációk óta változatlanok. A legtöbben katonák, tűzoltók vagy autóversenyzők szeretnének lenni, a focista is igen gyakori cél, a kukások munkája azonban már annyira nem vonzza a gyerekeket, mint egykoron.

Azt, hogy manager leszek még egy gyerek szájából sem hallották. A riporteri munka viszont úgy tűnik hirtelen nagyon népszerű lett.

Mielőtt még munka nélkül maradunk, megkértük a két legnépszerűbb szakma képviselőit, hogy lepjék meg a gyerekeket. Kaló Jennifer szépség-királynő és Rostás Ottó rendőr zászlós érkezése nagy örömet okozott a kicsiknek.


Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók