Műsorújság
RTL Most

Az örökmosolyú gyermekek napja

Ki gondolná, hogy Magyarország és Vietnám között egészen szoros a kapcsolat. Pedig így van. A vietnámi gyereknapokon ízelítőt kaptunk e távol-keleti kultúra finomságaiból, és kiderül, hogyan lettek a kungfusokból vietnámi oroszlánok!
5000-6000-en élnek Magyarországon, mindig mosolyognak, kedvesek, jó vendéglősök és tehetséges kereskedők. Ők a vietnámiak, akik rengeteg szállal kötődnek Magyarországhoz. És - hála az itt tanult diákoknak -, egész Vietnámban beszélik a legtöbben a magyar nyelvet!

Kőbányán, a vietnámi gyereknapon jártunk. Itt volt legkisebb vietnámi is az 500 néző közt, mert erre a gyereknapra mindenki eljött, aki befért a művelődési házba. Gyöngyit ugyan már európai szemléletben nevelték, mégis vannak dolgok, amelyekben ragaszkodik a család és saját maga elvárásaihoz.

Azt mondják a szülők, hogy járni bárkivel lehet, de házasságon gondolkodni mindenképp vietnámi társsal, mivel egy vietnami lány vagy fiú, ha összejön egy magyar vagy európai emberrel, nem tarthat sokáig az a kapcsolat, mert a kultúra teljesen más.

Így élnek ők, vietnámiak ebben a távoli, egzotikus helyen, Magyarországon. Egy vietnámi lakásban ezer tárgy, szobor és fotó emlékeztet az őshazára, és mindenhol van egy kis Buddhista házi szentély is, ahol imádkoznak és felajánlásokat tesznek, de karácsonykor előkerül a fenyő is, amit éppúgy feldíszítenek.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók