Fókusz

2013.09.09. 15:23 (hétfő)

Egy majdnem hat évtizede várt találkozás

Egy majdnem hat évtizede várt találkozás

Az Aranycsapat kapitányának özvegye, Puskásné Erzsébet asszony újra köszönetet mondhatott annak a férfinak, aki az 1956-os forradalom idején segített elmenekülni neki és kislányának Magyarországról.

Az örömteli találkozást, egy szomorú eseménynek köszönhetik. Puskás Ferenc lánya, Anikó 2011 novemberében hosszú betegség után elhunyt. A tragédia híre akkor bejárta a világsajtót.

Hosszú egyeztetés és emailezés után Csonka Tamás Svájcból Magyarországra utazott, hogy találkozzanak. Azt mesélte, még így, 57 év után is emlékszik azokra, akikkel együtt lépték át illegálisan az osztrák határt.

Az Aranycsapat 1956. november elején utazott Spanyolországba, Európa Kupa meccset játszani. Családtagjaik itt maradtak, amikor a szovjet csapatok hadüzenet nélküli háborút indítottak Magyarország ellen.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való