Műsorújság
RTL Most

Miért hazudik a gyerek?

A Barátok közt Timikéje az utóbbi időben hazugságot hazugságra halmoz. De miért nem mondja el az igazat az a gyerek, akinek a környezetében látszólag minden rendben van?
Egy ártatlan gyermeki füllentés és hazugságok sorozata. Néha csak jót akarnak, máskor pedig tartanak a következményektől. Eleinte még csak egy apró csínytevés, de később vajon miért hazudik a gyerek? Mást mond a pszichológus, és mást állítanak a gyerekek.

A Barátok közt Timikéjét alakító Jelinek Éva a sorozatban hazugságot hazugságra halmoz, hogy elérje, amit szeretne. A kislány azt mesélte, hogy a való életben nem igazán fordult még elő vele, hogy füllentsen.

Az sem ritka, hogy a szülők nem őszinték a gyerekkel. A pszichológus szerint nagyon fontos megkülönböztetni a gyermeki hazugságot a felnőttekétől. Fiatal korban még fontos, hogy milyen példát mutatunk, hiszen a viselkedés ez alapján fejlődik.

Nehéz éles határvonalat húzni a füllentés és a hazugság között. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük, fontos, hogy a szülő jó példát mutasson, és időben észrevegye és megállítsa a folyamatot. De talán, mint mindenben, a gyermeki ártatlanság most is a legszókimondóbb…

Nézze meg a Fókusz riportját!

A Fókusz riportjait a videótárban nézheti meg.

A teljes adást megnézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók